Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pirkanmaa Express kulkee

Kolmannella kaudella Latelan autoharrastajat tuunaavat bussia ja suunnittelevat häitä

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
filmaattiset
Latelan porukkaa ryhmäkuvassa: Harhala (vas.), Valkama, Miikka, Late, Sami, Härski ja Jopa.
Latelan porukkaa ryhmäkuvassa: Harhala (vas.), Valkama, Miikka, Late, Sami, Härski ja Jopa. Kuva: filmaattiset

Basso sykkii niin lujaa, että se tuntuu rintalastassa. Latela-sarjasta tutut Miikka Vesa ja Riku Hietikko esittelevät linja-autoon asentamiaan kaiuttimia. Vaikka volume-nappula ei ole vielä kaakossa, jutteleminen ei onnistu enää kuin huutamalla.

Pirkanmaalaiset Vesa ja Hietikko ovat ajaneet bussin Helsinkiin American Car Show'hun. Se on Latelan kolmannen kauden pääprojekti.

"Nythän nämä bussit on suosiossa kaikenlaisilla karavaanareillakin. Kun uudet päästörajoitukset tuli, nämä tämän ikäiset poistuu kaikki liikenteestä", Hietikko aloittaa. "Niin, ammattiliikenteestä. Näitä saa siis nyt halvalla", Vesa täydentää.

Keväällä 2013 alkanut Latela kertoo yhdeksästä pirkanmaalaisesta kaverista ja erinäisistä kulkupeleistä. Kausien kantavana ideana on ollut kahden tuunailutallin välinen kilpailu. Niin tälläkin kertaa. Kolmannen kauden ensimmäisissä jaksoissa tallit ehostavat koomikko Ville Myllyrinteen ja Heikki Silvennoisen autoja peltorallia varten.

Bussin tuunaaminen alkaa 10-osaisen sarjan neljännessä jaksossa. Vuoden 95 Scanian muuntaminen omaan käyttöön oli valtava projekti. "Tämä oli enemmän kuin taloa rakentaisi eikä niinkään autoa", Vesa toteaa.

Bussin sisus näyttää valtavalta matkailuautolta nukkumapaikkoineen, keittiöineen ja istuimineen. Latela-kaksikon mukaan lopputulos on vaatinut sekä teknistä osaamista että luovaa ajattelua.

"Kaikilla on erilainen kuva siitä, mitä lopputuloksesta pitäisi tulla. Tämän bussin sisustan värikin on yhdistelmä ideoista", Hietikko kertoo.

"Sisustuksen väristä tapeltiin varmaan kaksi viikkoa", Vesa sanoo. Lopputulos on kermanvalkoinen ja musta.

Tunnelma kiristyy porukan kesken muutenkin kuin verhoilun väreistä keskusteltaessa. Vesa ja Hietikko tunnustavat kuvaamisen mukanaan tuomat tiukat aikataulut hankaliksi.

"Aikataulut säteilee kaikkeen. Ja kun tulee kiire, rupee pinna palamaan. Haastavinta on koittaa pitää porukka kasassa", Hietikko myöntää.

Kaksikko toteaa samalla oman jengin olevan tärkein syy roikkua talleilla. He arvelevat, että katsojiakin kiinnostaa enemmän miesten välinen meininki ja yksityiselämä kuin pelkkä autojen rassailu.

"100 000 katsojasta 20 000 saattaa sanoa, että näyttäkää enemmän sitä rakentamista. 80 000 tykkää katsoa, että nyt se rakensi tommosen – wau – ja nyt se riitelee kotona emäntänsä kanssa", Hietikko arvelee.

"Alun perin itse haluttiin, ettei sitä meidän yksityiselämää tarvis kuvata ollenkaan", Vesa kertoo. Samaan hengenvetoon hän myöntää, että sarja tuskin olisi jatkunut kolmannelle kaudelle, jos miehet olisivat saaneet tahtonsa läpi.

Nyt kamerat ovat seuranneet heitä kotoisista aamutoimista, työpaikoille ja sanaharkkoihin saakka. "Jotkut meistä tykkää olla enemmän kameran edessä, toiset vähemmän. Kyllähän sen huomaa, ketkä kameran eteen hakeutuu – ja menee siinä naimisiinkin", Hietikko virnuilee.

Hän viittaa Late Huttuseen, jonka häävalmisteluja kolmannella kaudella myös seurataan.

Autojen rassaaminen, alkoholilla läträäminen ja emännistä puhuminen kuuluvat edelliskausien aikana muodostuneeseen kuvaan Latelan jengistä. Oma bussi lisää imagoon leikillisen vihreän vivahteen.

"Tämähän on pelkkää ympäristön ja luonnon säästämistä, että me kuljetaan koko porukkaa yhdellä linja-autolla", Hietikko sanoo ja virnistelee.

"Sitä vartenhan me tämä tehtiin, että luontoa säästyis lapsillekin", Vesa jatkaa ja vitsailee Latelan muuttuvan pian hippisarjaksi.

"Seuraavalla kaudella kasvatetaan varmaan hamppua."

 

Latelan uudet jaksot alkavat TV2:ssa klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat