Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienet merenrantakunnat tulevat tutuiksi

Radio ja TV
 
Sarjansa aluksi koomikko Niko Kivelä vierailee Iissä.
Sarjansa aluksi koomikko Niko Kivelä vierailee Iissä.
Arvio: dokumenttisarja
Niko Kivelä ja nurkkakunnat
Ohjaus Jani Pyylampi
TV1 klo 20.00

Stand up -koomikoilla eivät hommat lopu, ainakaan televisiossa. Koomikko Niko Kivelä juontaa TV1:n sympaattista kesäsarjaa, jossa kierretään kotimaan matkakohteissa, mutta ei niissä tavallisimmissa. Paikkakuntia yhdistää sijainti meren rannalla.

Ensimmäinen kohde on Ii, jonka nimen kaikki varmasti tietävät, mutta kuinka moni osaa sijoittaa sen Perämeren rannalle? Pikkukunnassa on uitettu tukkia ja kalastettu iät ja ajat, mutta nykyään se on tutustumisen arvoinen muun muassa siksi, että siellä satsataan tuulivoimaan ja ajetaan sähköautoilla.

Iissä voidaan myös ylpeillä sillä, että sikäläiset kauppiaat eivät myy energiajuomia alle 16-vuotiaille. Yhteisen päätöksen sai aikaan suuhygienisti Oili Kaleva, joka sai aktiivisuudestaan kiitokseksi tasavallan presidentin äitienpäivämitalin.

Kivelä tapaa puolituntisissa jaksoissa kaikenikäisiä paikkakuntalaisia ja osallistuu heidän rientoihinsa. Iissä hän esimerkiksi yrittää uittaa tukkia.

Kivelällä ei ole mitään erityisen persoonallista otetta, mutta hän puhuu reippaasti ja nauraa paljon.

Hän saa haastateltavat rentoutumaan, ja epäilemättä sarjan aihekin vaikuttaa ohjelman tunnelmaan. Paikalliset ovat silmin nähden otettuja, kun heidän kotipaikkakunnalleen pyyhälletään kameroiden kanssa.

Sarja kannustaa ennakkoluulottomaan kotimaanmatkailuun. Suomessakin voi piipahdella yllättävissä paikoissa, kuten ulkomailla tulee tehtyä. Tulevissa jaksoissa käydään Raahessa, Pietarsaaressa, Kaskisissa, Uudessakaupungissa ja Loviisassa.

Korjaus 13.5.: Ii ei kaupunki vaan kunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat