Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Laulu on puheen taiteellinen muoto"

Radio ja TV
 
Muusikko Aija Puurtinen on mukana laulukeskustelussa.
Muusikko Aija Puurtinen on mukana laulukeskustelussa.
Arvio: keskustelu
Arvolataamo: Laulun voima
Suomi 2015
Radio 1 torstaina klo 12.05

Pitkä studiokeskustelu on ohjelma, joka toimii erityisen hyvin juuri radiossa. Arvolataamo-nimellä lähetettävät puolitoistatuntiset keskustelut ovat vakiintuneet luontevaksi osaksi Yle Radio 1:n juhlapyhien ohjelmistoa.

Vaikka keskustelu on nauhoitettu, se on käytännössä leikkaamaton eli muistuttaa suoraa lähetystä. Yleensä keskustelut ovat tauottomia, mutta tällä kertaa kuullaan myös muutama laulu – ei kuitenkaan levyltä vaan keskustelijoiden suista. Aiheena nimittäin on laulun voima.

"Laulu on puheen taiteellinen muoto", todetaan ohjelmassa, joka on äänitetty purkutuomion saaneessa perinteikkäässä Pasilan M1-studiossa. Laulamisesta keskustelevat itsekin laulua harrastavan toimittajan Riikka Rahin johdolla muusikot Harri Saksala ja Aija Puurtinen, singer-songwriter Anja Hurme sekä musiikkiterapeutti Jukka Tervo.

Luontevan tajunnanvirtaisesti soljuvassa keskustelussa käsitellään esimerkiksi tunteita, musiikkia fyysisenä kokemuksena sekä musiikin tekemistä ammattina. Useimmat keskustelijat kertovat saaneensa innoituksen laulamiseen jo lapsuudessaan.

Puhe ajautuu tietenkin myös tuleviin Euroviisuihin. Pertti Kurikan nimipäivät saa musiikin ammattilaisilta kannustavat eväät edustusmatkalleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat