Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa oli Sinkkuelämää jo 90-luvulla

Radio ja TV
 
Henri Rehnström
Elokuva
Sex and the City – Sinkkuelämää
USA 2010
Pääosissa Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon
Nelonen klo 21:30

Supersuosittu Sinkkuelämää on viihdyttänyt yleisöä kuuden tuotantokauden ja kahden pitkän elokuvan verran. Meillä Suomessa oli kuitenkin vastaava sinkkusarja jo paljon ennen tätä.

Vuosina 1991–1995 esitetty Hynttyyt yhteen toimi samalla periaatteella kuin Sinkkuelämää. Eija Vilpas ja Hannele Lauri esittivät sarjassa Vappua ja Virpiä, jotka viettävät sinkkunaisen elämää Helsingissä.

Vappu muistuttaa Carrie Bradshawta. Kumpikaan ei ole paljasjalkainen city-ihminen. Carrie on kotoisin pikkukaupungista Connecticutista, Vappu Lappeenrannasta. Seksuaaliseen viehätysvoimaansa panostava Virpi on puolestaan Samantha Jonesin hengenheimolainen.

Sinkkuelämää-naisten tavoin myös Vappu ja Virpi ovat alati miesjahdissa, mutta sitä oikeaa ei tunnu löytyvän. Vapun suurin ihastus on ravintoloitsija Aarne Harava ( Aake Kalliala ), jonka luo Vappu aina uudestaan palaa.

Hahmo toimii suomalaisena vastineena Mr. Bigille.

Eräässä Sinkkuelämää-jaksossa Carrie törmää vanhaan ihastukseensa, joka osoittautuukin mielisairaalan potilaaksi. Myös Vapulla on vaivoinaan nuoruudenrakastettu Lappeenrannan Keijo ( Juha Veijonen ), joka ajoittain sotkee Vapun arkea.

Sarjat eroavat toisistaan yhteiskunnallisilta asetelmiltaan. Sinkkuelämää-naiset liikkuvat Manhattanin seurapiireissä. Vappu ja Virpi taas edustavat työväenluokkaa. Hyvä niin. Sarja cosmopolitaneja juovista jetset-naisista tuskin olisikaan mennyt läpi 90-luvun lama-Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat