Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rappio Ateenasssa – luoton loppuessa jää velka

Radio ja TV
 
Flavius (Jarkko Lahti) varoittaa Timon Ateenalaista (Jukka Peltola).
Flavius (Jarkko Lahti) varoittaa Timon Ateenalaista (Jukka Peltola).
Arvio: kuunnelma
Timon Ateenalainen, Suomi 2015
Shakespearen ja Middletonin näytelmästä sovittanut ja ohjannut Juha Luukkonen
Radio 1 klo 15.00
Uusinta ma 18.5. klo 19.03

Ateenassa vallitsee kaaos ja rappio. Kun luottamus loppuu, jäljelle jäävät velat. Ystävistä tulee vararikon hetkellä vihollisia, imartelijoista päähänpotkijoita.

Ei, kyseessä ei ole talouden ajankohtaisohjelma, vaan William Shakespearen ja Thomas Middletonin näytelmä Timon Ateenalainen 1600-luvun alusta. Se kuullaan nyt ensi kertaa suomeksi Lauri Siparin kääntämänä ja Juha Luukkosen ohjaamana kuunnelmasovituksena.

Timon Ateenalainen ( Jukka Peltola ) on ylimys, joka järjestää juhlia ja hellii ystäviään lukemattomilla lahjoilla. Hän elää kuitenkin taloudenhoitajansa Flaviuksen ( Jarkko Lahti ) varoituksista huolimatta yli varojensa. Kun ystävät rahojen loppuessa kaikkoavat, tulee Timonista ihmisvihaaja.

Tarina on intensiivisimmillään heti alussa, ja olennaisin on oikeastaan kerrottu jo kaksiosaisen kuunnelman tänään kuultavassa osassa. Sitä seuraa pateettisen moralistinen jälkipuolisko.

Anders Wikstenin äänisuunnittelussa musiikista ja äänimaailmasta syntyy toimiva rytmi. Tarinan yhtymäkohtia nykyaikaan alleviivataan rankoilla äänikatkelmilla uutisvirrasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat