Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antiikkia, antiikkia, romua, romua

Radio ja TV
 

Oletteko koskaan laittaneet sanaa retro nettikirpputorin hakusanakenttään? Kannattaa kokeilla, sitten saa nauraa.

Vaikka retro-sanalla tuskin on vakiintunutta merkitystä, en usko, että kukaan retronrakastaja haluaa ostaa rikkinäistä ysärinojatuolia, tavallista ruskeaa käsilaukkua tai vanhaa mikroaaltouunia.

Sama ilmiö näkyy ylipäätään kirpputoreilla. Kun epämääräiseen muovirojun päällä lukee retro, sen uskotaan käyvän hyvin kaupaksi.

Aarre! On 1970-luvulta, vähintään!

Käytetty tavara, antiikki ja retroilu kiinnostavat televisiossakin. On nähty Antiikkia, antiikkia, Rojua, rojua ja Aarteenetsijät, mutta varsinaiseksi hitiksi on noussut Suomen huutokauppakeisari. Nelonen Median mukaan ohjelma tavoittaa viikossa 1,2 miljoonaa katsojaa.

Liekö tässä retro- ja antiikki-innostuksessa taustalla taantuma? Rahapulassa kärvistelevät ihmiset ovat kiinnostuneita käytetyn tavaran ostamisesta ja myymisestä.

Paitsi että eiväthän ne käytetyt tavarat niin halpoja ole.

Ehkä taantuman aikaan kaivataankin eskapismia. Kun katsoo vanhan tavaran kauppaa tv:stä, voi paeta nostalgiaan.

Tai sitten huutokauppa- ja antiikkiohjelmat herättelevät uskoa mahdottomaan. Meistä jokainen saattaa olla ihan pian rikastumaisillaan. Jos vaikka se mökin ulkovarastosta löytynyt ruma keramiikkanorsu onkin sadantonnin arvoinen antiikkiesine?

Tämä lapsekas unelmointi saattaa vaikuttaa Suomen huutokauppakeisarin suosioon. Miten hienoa olisikaan, jos joku ulkopuolinen tulisi kotiin sanomaan, että jopas jotakin, nämä teidän omistamanne esineet ovat mittaamattoman arvokkaita – eikä vaikkapa niin, että ei apua mitä turhakkeita sinäkin hyvä ihminen olet ehtinyt elämäsi aikana ostaa. Tällaiseen joutavaan roinaan olet rahasi laittanut, ja nyt ei kotiisikaan mahdu enää mitään, kun tätä kammottavaa halparompetta on joka kolo täynnä. Siis tämä romuvuorihan vielä syö sinut elävältä!

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ei varmaankaan sanoisi noin karusti. Hän on letkeä mies, joskin ymmärtää rahan päälle. Antoi Arja Korisevallekin Singerin ompelukoneesta ja parista muusta tavarasta aika pienen summan rahaa.

Halvalla meni, hyvät retrot!

Hanna Syrjälä hanna.syrjala@hs.fi
Kirjoittajan kulahtaneet Lokki-verhot
eivät ole kaupan. Ehkä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat