Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikollisuus tunkeutuu norjalaiseen idylliin

Radio ja TV
 
15-vuotiaat pojat, Henning ja Philip, joutuvat verilöylyn silminnäkijöiksi.
15-vuotiaat pojat, Henning ja Philip, joutuvat verilöylyn silminnäkijöiksi.
Arvio: rikossarja
Todistaja
Øyevitne, Norja 2014
Ohjaus ja käsikirjoitus Jarl Emsell Larsen
Pääosissa Axel Bøyum, Odin Waage, Anneke von der Lippe, Tehilla Blad
Fem klo 22

 

Rikossarjojen tapahtumat noudattavat yleensä omia lainalaisuuksiaan, eikä niillä ole juuri tekemistä todellisten rikosten kanssa. Sadistiset sarjamurhaajat ovat käsikirjoittajien mielikuvituksen tuotetta. Norjalaisessa Todistaja-sarjassa rakennetaan kuitenkin maailma, joka voisi olla mahdollinen. Mysenin pikkukaupungin rauha rikkoutuu, kun sorakuopalla teurastetaan lauma moottoripyöräjengiläisiä.

Ammattirikollisuus tunkeutuu norjalaiseen idylliin.

Tapahtumiin nivoutuu monia salaisuuksia ja ennen kaikkea kahden paikallisen teinipojan homoeroottinen suhde. Pojat näkevät veriteon kesken intiimiä hetkeään, mutta he päättävät pysyä vaiti näkemästään. Tappaja ehtii nähdä toisen pojista, Philipin ( Axel Bøyum ).

Valehteleminen on erityisen vaikeaa, koska Philipin äitipuoli on kaupungin poliisipäällikkö, ja hänestä tulee myös tutkinnanjohtaja. Tarmokas Helen Sikkeland ( Anneke von der Lippe ) on mainio poliisihahmo. Kudelmaan liittyy pian myös nuori tyttö Zana ( Tehilla Blad ).

Sarjassa on hyvät jännitteet, ja sen henkilöhahmot tuntuvat aidoilta. Moottoripyöräjengiläisiäkään ei kuvata stereotyyppisesti ihmishirviöinä, vaan sarja pyrkii pureutumaan myös syihin, jotka pitävät jengiä kasassa.

Yksi tapahtumien päähenkilöistä on tapetun jengiläisen leski Siri ( Mariann Hole ). Sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jarl Emsell Larsen, jolla on pitkä kokemus tv-draamoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat