Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairas tuomari käy vippifirmaa vastaan

Radio ja TV
 
Yle
Syöpäsairas tuomari (Marie Gillain) saa tuekseen rugbyjoukkuetta valmentavan kollegan (Vincent Lindon).
Syöpäsairas tuomari (Marie Gillain) saa tuekseen rugbyjoukkuetta valmentavan kollegan (Vincent Lindon). Kuva: Yle
Arvio: elokuva
Mitä ikinä haluat ★★★
Toutes nos envies, Ranska 2011
Ohjaus Philippe Lioret
Pääosissa Marie Gillain, Vincent Lindon, Amandine Dewasmes, Yannick Renier
Teema klo 21.55

 

On aina kunnioitettavaa, kun elokuvantekijä katsoo oman aikansa ongelmia ja ryhtyy tekemään elokuvaa niistä. Tuolloin on järkevää tehdä niin kuin Philippe Lioret (s. 1955) on tehnyt Emmanuel Carrèren (s. 1957) romaaniin perustuvassa pikavippiongelmaa ruotivassa elokuvassa Mitä ikinä haluat. Hän lähestyy asiaa sivuviistosta ja välttää näin saarnaavuuden tunnun.

Perheellinen tuomari Claire Conti ( Marie Gillain ) saa eräänä päivänä hoitaakseen tapauksen, jossa häikäilemätön pikavippifirma karhuaa saataviaan Céline-nimiseltä yksinhuoltajalta ( Amandine Dewasmes ). Conti asettuu Célinen puolelle ja saa avukseen toisen tuomarin, Stéphanen ( Vincent Lindon ), joka on painiskellut samojen ongelmien kanssa aiemmin ja pettynyt. Samoihin aikoihin Claire kuulee lääkäriltä, että hänellä on aivokasvain, jota ei voi leikata.

Pikavippiaiheessa hyvää on se, että vaikka se on tuttu sanomalehdistä ja monille omasta elämästä, fiktioelokuvissa sitä ei juuri nähdä. Niinpä taisto pikavippifirmaa vastaan tuntuu tuoreelta, jos kohta hieman lakikirjan tuoksuiselta kamppailulta.

Sitten on elokuvan toinen puoli, kertomus syöpäsairaasta kauniista naisesta. Tämä on jo elokuvissa paljon käytetympi aihe. Onneksi Marie Gillain näyttelee roolinsa hyvin, ja samaa voi sanoa Vincent Lindonista, jonka mietteliäisyyteen voi aina luottaa.

Lindon nähtiin pääosassa myös Lioret'n siirtolaisdraamassa Welcome (2009). Carrèren romaaneista on filmatisoitu myös Huviretki painajaisiin, Valhe ja Viikset, jonka Carrère myös ohjasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat