Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gregory House = Sherlock Holmes

Radio ja TV
 
Ava
Sairaalasarja Housen Dr. Gregory Housella (Hugh Laurie, kuvassa) on samoja piirteitä kuin Sherlock Holmesilla.
Sairaalasarja Housen Dr. Gregory Housella (Hugh Laurie, kuvassa) on samoja piirteitä kuin Sherlock Holmesilla. Kuva: Ava

Lääkäri Gregory Housesta kertovaa Housea tehtiin vuosina 2004–2012. Sinä aikana ohjelmasta tuli maailman katsotuin sarja ja Hugh Lauriesta maailman parhaiten palkattu tv-näyttelijä.

Aina suosion taustalla ei tarvitse olla kovin omaperäisiä ideoita. Housen päähenkilö on nimittäin kuin kopio Sherlock Holmesista, minkä sarjan luoja David Shore on myöntänyt avoimesti.

Mitä Housen ja Holmesin yhtäläisyydet sitten ovat? Molemmat ovat päättelyn mestareita, jotka ratkaisevat sairauksia tai rikoksia usein pelkästään henkilöä katsomalla. Molemmat ovat äkäisiä ja sosiaalisesti vaikeita ihmisiä. Heidän nimensä kuulostavat englanniksi lausuttuna lähes samalta. Molemmat kutsuvat apureitaan sukunimellä. Molemmat ovat tyytyväisiä vain töitä tehdessään. Ja molempien tarkka katuosoite on 221B.

Kaikki henkilöiden väliset yhtäläisyydet eivät ole silti Shoren mukaan tarkoituksellisia. Holmes soittaa viulua, House pianoa, kitaraa ja huuliharppua, mutta yhteinen rakkaus musiikkiin on Shoren mukaan sattumaa. Samoin sattumaa on miehiä yhdistävä lääke- ja huumausaineriippuvuus.

Housea tehtiin yhdeksän vuoden aikana kaikkiaan 170 jaksoa. Se on paljon, sillä Holmes jää 54 jaksollaan kakkoseksi, vaikka laskisi yhteen 80-luvulla aloitetun sarjan ja Uuden Sherlockin.

 

House alkaa alusta uusintana, TV5 klo 23.05

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat