Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aina mun pitää kattoo viisuja!

Radio ja TV
 
Laura Friman

Anteeksi, läheiset. Olen ollut tämän viikon aika rasittava – mutta en sentään niin rasittava kuin Eurovision-laulukilpailu, joka on suunnilleen kamalinta, mitä televisiosta voi katsella.

(Sanan "suunnilleen" selittää se, että katsoin kerran oksennustaudissa Beverly Hillsin täydellisiä naisia kolme tuntia putkeen, ja totuuden nimissä se oli vielä pahempaa.) Syytän kurjasta käytöksestäni viisuviikkoa, joka nuijii elämänhaluni lituskaksi.

Meno ole ollenkaan helpottunut ajan myötä – päinvastoin. Vuodesta 2008 lähtien vuotuinen koettelemus on kiskottu uudelle asteelle, kun itse finaalia edeltää kaksi semifinaalia. Tavallaan viikon aikana joutuu katsomaan kolmet viisut. Kolmet! Eurooppalaiseksi syntyminen ei ole koskaan tuntunut näin kohtuuttomalta taakalta.

Vaikka Aino Töllinen ja Cristal Snow eivät olleet ollenkaan hullumpia tämänvuotisina juontajina, tiistai-illan kokemus oli odotetun traumatisoiva. "Anon että viet minut pois tästä helvetin pätsistä", kailotti Kreikan paljettipukuinen laulajatar. Hän summasi lyriikoilla varmaankin maansa taloustilannetta, mutta minua teksti puhutteli viiltävänä viisuanalyysina. Aamen, sisko!

Pahempaa kuin itse kilpailu ovat vain sen fanit. Viisuhullut ovat harvinaisen kitkerää ja huumorintajutonta sakkia. He hehkuttavat kilpailun villiä, karnevalistista henkeä, mutta liberaalius on puhtaasti näennäistä: osallistujien irrottelu saa todellisuudessa tapahtua vain viisujengin rajaamalla, ahdistavan kapealla sektorilla.

Turha siis kai erikseen kertoa, että sekä Lordi että Pertti Kurikan nimipäivät olivat tämän sakin mielestä suorastaan häpeällisiä edustajia Suomelle.

Ja siksi PKN:n putoaminen jatkosta sapettaa viisuvihajaakin.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat