Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kappale kotimaista musiikkivideohistoriaa

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Paula Koivuniemen Aikuinen nainen nähdään Retrohelmissä.
Paula Koivuniemen Aikuinen nainen nähdään Retrohelmissä.
Musiikkiohjelma
Retrohelmet
MTV3 klo 21.00

Näitä et näe YouTubessa. Toimittaja-juontaja Tanja Huutonen tarkisti asian Retrohelmet-sarjaa tehdessään. 70- ja 80-lukujen musiikkitaltiointeja ja -videoita esittelevän sarjan klipeistä vain pieni osa on katsottavissa videopalvelusta.

Aikanaan ne on kuitenkin esitetty televisiossa, MTV-kanavalla. Huutonen on etsinyt materiaalia muun muassa ohjelmien Levyraati, Toivotaan toivotaan ja Desibeli Appelsiini arkistoista. Sen lisäksi hän on haastatellut yli 60:tä lauluntekijää, artistia ja taustavaikuttajaa.

"Tässä mennään biisit ja videot edellä. Toki Retrohelmet kertoo samalla siitä, miten Maikkarilla on musaohjelmia tehty", kanavalla 16 vuotta työskennellyt Huutonen toteaa.

15-osainen sarja on jaettu teemoihin. Ensimmäinen jakso kertoo aikansa cover-biiseistä, toinen huumorista, kolmas synkistelystä ja niin edelleen.

Sarjan läpi kulkeva suuri tarina on kuitenkin menneisyyden kaiho. Ihmiset nostalgisoivat Huutosen mukaan mielellään "parempien aikojen" parissa.

"Se on selkeästi näkynyt niin musiikissa kuin muussakin. Tein Syksyn sävel -retroa vuonna 2011, ja siitä buumi lähti liikkeelle. Nyt Yle nosti isosti vanhoja euroviisuja, joita katsoin innoissani. Ja sitä edelsi Ylellä Iskelmä-Suomi."

Retrohelmet ei vie yhtä syvälle populaarimusiikin taustoihin kuin Iskelmä-Suomi. Ohjelman vahvuus on aikansa estetiikkaa esittelevissä videoissa.

Niin kuin siinä, jossa Paula Koivuniemi laulaa Aikuista naista kolmen nahkahousuihin ja tekoviiksiin sonnustautuneen miehen venkoillessa etualalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat