Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Voissa paistettua ryssää"

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström

Joukko pahaa aavistamattomia ihmisiä matkaa vieraaseen maahan tai mökkiin keskelle korpea. Tämän jälkeen zombeiksi ja vampyyreiksi yhtäkkiä muuttunut paikallinen väestö käy heidän kimppuunsa.

Kuvio on tuttu lukemattomista kauhuelokuvista. Venäläisohjaaja Mihail Brašinski halusi kuitenkin hieman uudistaa genren peruspiirteitä. Hänen elokuvansa Shopping Tour (2012) on kauhuelokuva, joka kertoo keskinäistä suhdettaan vatvovan äidin ja pojan epäonnisesta ostosmatkasta Suomeen.

Kun he ovat saapuneet rajan yli, länsinaapurit tarjoavat heille varsin veretseisauttavan vastaanoton. He huomaavat yhtäkkiä, että suomalaiset hyökkäävät kaikkien maahan saapuvien turistien kimppuun tarkoituksenaan nauttia heidät illallisena.

"Ihanaa – voissa paistettua ryssää", toteaa yksi lihanhimoisista suomalaisista.

Kiinnostavinta elokuvassa on se, että suomalaisten hirviömäisyyttä ei selitetä sillä, että jokin mystinen voima tai lääketieteellinen epidemia yhtäkkiä muuttaisi heidät kannibaaleiksi. Suomalaisten hirviömäisyys johtuu yksinkertaisesti siitä, että he ovat suomalaisia.

Jos Shopping Tourin ohjaaja olisi suomalainen, jutun voisi nähdä itsekritiikkinä suomalaisesta muukalaisvihasta. Koska ohjaaja on venäläinen, elokuva näyttäytyy kieli poskella tehtynä ulkopoliittisena kommenttina Suomen ja Venäjän suhteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat