Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nukketeatterista ihmissyöjäksi

Satu Paavola näyttelee kannibaalia, joka yrittää syödä venäläisturisteja

Radio ja TV
 
Duty free productions
Satu Paavola esittää kannibaalia venäläisessä Shopping tour -elokuvassa.
Satu Paavola esittää kannibaalia venäläisessä Shopping tour -elokuvassa. Kuva: Duty free productions

Shopping Tour -elokuvassa Satu Paavola näyttelee yhtä suomalaisista, jotka yrittävät syödä venäläiset turistit. Paavola päätyi ihmissyöjän rooliin, koska työskentelee nukketeatterissa.

"Niin, ohjaaja Mihail Brašinskin vaimo Anna Ivanova-Brašinskaja opettaa nukketeatteria Turussa. Annan kautta olen tutustunut myös Mihailiin. Siksi lupasin mennä mukaan, vaikken tiennyt koko jutusta juuri muuta, kuin että siinä on hullu idea eikä juuri rahaa", Paavola sanoo. Shopping Tour tehtiin vain 50 000 eurolla.

Artikkeliin liittyvät

Teatterikorkeakoulusta vuonna 1999 valmistunut Paavola (s. 1970) on näytellyt muun muassa tv-sarjoissa Tahdon asia ja Helppo Elämä ja elokuvissa Nousukausi ja Isänmaallinen mies. Näyttelemisen lisäksi hän johtaa nukketeatterikeskus Poijua.

Paavola oli elokuvan ainoa suomalainen ammattilaisnäyttelijä. Hänenkin roolinsa on pieni.

"Olin kuvauksissa yhden yön. Sinä yönä paikalla ei ollut muita suomalaisia. Venäläinen kuvausryhmä oli ammattilaisia."

Suurimmassa kohtauksessaan ostoskeskuksen varastossa Paavola yrittää haukata päähenkilöä, venäläistä äitiä, mutta saa paistinpannusta. Se edustaa suomalaisten ja venäläisten kohtaamisten yleistä linjaa elokuvassa, jossa juhannuksen taika muuttaa suomalaiset kannibaaleiksi.

Paavola ei näe Shopping Touria poliittisena vertauskuvana Venäjän ja Suomen suhteista. Hänen mielestään turistit olisivat voineet yhtä hyvin olla vaikka saksalaisia kuin venäläisiä, jos tekijöiden kansallisuus olisi toinen.

"Mihailin mukaan Shopping Tour on suuri rakkaudenosoitus suomalaisille", Paavola toteaa.

"Se on tietoisesti campia, mutta rinnalla kulkee äidin ja pojan suhde, joka on draamaa. Osa suomalaisia näyttelevistä ei puhu suomea äidinkielenään, mikä tuo siihen meillä katsottuna myös tahatonta campia", Paavola sanoo.

Ensi syksynä Paavola on mukana järjestämässä aikuisille suunnattua Punch Night Fever -nukketeatteriklubia Kansallisteatterin Lavaklubille. Hänen mukaansa nukketeatterin tekeminen on opettanut myös näyttelemään.

"Nukkejen kanssa pitää häivyttää oma minä ja antaa tilaa roolille konkreettisesti, siirtää persoonallisuus nukkeen tai esineeseen. Se on antanut oivalluksia myös näyttelemiseen", Paavola sanoo.

 

Shopping Tour, Fox klo 21.00

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat