Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä tehdä, kun isoäiti kuolee lennolla?

Radio ja TV
 
Uusi Kino: Tervetuloa ja. . . osanottomme Israel 2012 Teema klo 23.59
Isoäiti kuolee lennolla eikä täytä enää lupalappujen ehtoja.
Isoäiti kuolee lennolla eikä täytä enää lupalappujen ehtoja.

Osana glasnostia Mihail Gorbatšov avasi Neuvostoliiton rajoja ja salli juutalaisten muuton Israeliin. Vuosien 1989 ja 2006 välillä jopa 1,6 miljoonaa juutalaista käytti mahdollisuutta.

Massamuuton aallon alkupuolella vuonna 1991 lähti perheensä mukana Leningradista Tel Aviviin myös silloin 13-vuotias Leon Prudovsky (s. 1978). Hänestä tuli elokuvaohjaaja, jonka päättötyö Dark Night (2005) keräsi palkintoja ja oli Oscar-ehdokkaana parhaaksi opiskelijaelokuvaksi.

Tervetuloa ja. . .osanottomme -lyhytelokuvaan Prudovsky ammensi nuoruudestaan ja maahanmuuttokokemuksestaan. Sen on muka kuvannut videokamerallaan teinipoika Misha.

Muuttomatkalla lentokoneessa Mishan iäkäs Rosa-täti ( Rosa Lifshitz ) heittää huomaamatta henkensä. Tilanne selviää vasta laskeutumisen jälkeen. Rosa-vainaa juuttuu kentällä byrokratian limboon.

Mishan vanhemmat ( Ola Schur Selektar ja Gera Sandler ) käyvät kiivasta paperisotaa saadakseen Rosan virallisesti sekä Israelin ja että kuoleman rajan yli. Mutta matkan aikana kuollut ei täytä oikein minkään lupalapun ehtoja.

Prudovsky lisää pikimustan komediansa kierroksia taitavasti. Ahdingossa perhe turvautuu luoviin ratkaisuihin, joista kehittyy hirtehisen hyytävä jännäri. Jopa halpiskauhuleffoissa kulunut kerrontakeino henkilöhahmosta näkijänä ja kuvaajana toimii hyvin.

Kuolema ja byrokratia ovat tietysti universaaleja aiheita, jotka koskettavat aina ja kaikkialla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat