Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digiajan lapset telttailevat 1970-luvun Suomessa

Radio ja TV
 
Futuro-talo huvitti digiajan lapsia.
Futuro-talo huvitti digiajan lapsia.
Arvio: reality-sarja
Lomamatka 70-luvulle
Suomi 2013
Käsikirjoitus ja ohjaus Riika Nikkarinen
TV1 klo 18.30

TV1 esittää uusintana parin vuoden takaisen Lomamatka 1970-luvulle -sarjan, joka pohjustaa kesäkuussa alkavaa uutta jatko-osaa Lomamatka 1980-luvulle.

Aikamatkailu on periaatteessa yksinkertainen ja toimiva reality-idea, ja siihen perustuvia sarjoja voisi pyöriä televisiossa vaikka koko ajan. Lomamatka sopii kehykseksi juuri 1970-luvulle, koska silloin todella lomailtiin. Usein autolla, kotimaassa ja telttavarusteet takaluukussa kuten sarjassa.

Sarjaan on valittu kolme ryhmää: kaksi perhettä sekä kolmen tytön kaveriporukka, joka täydentyy parilla liftaripojalla. Roolitus on onnistunut, sillä sekä lapset että aikuiset ovat huumorintajuisia ja sananvalmiita. Ohjaaja on jättänyt vähän liikaa tilaa kännykättömän ja netittömän elämän taivastelulle.

Ensimmäinen tapaamispaikka on keltainen Futuro-talo. Kulkuvälineiksi ryhmät saavat Volkkarin Kleinbussin, pikku Fiatin ja Datsunin, joiden ajamista pitää opetella, alkaen ovista: "Miten tää ovi aukee?".

Teltan pystyttämisen taito harjaantui silloin muinoin vasta kokemuksen myötä, joten se ei käy sarjassakaan käden käänteessä. Poliisit vahtivat turvavöiden käyttöä, sillä se määrättiin noina vuosina pakolliseksi.

Sarjan aikuiset ovat kokeneet vuosikymmenen itse, mutta he jakavat turhan niukasti omia muistojaan. Kotioloissa vanhempien nostalgiatripit eivät yleensä ole suosituinta viihdettä, mutta sarjassa tilanne on toinen. Konkreettiset yksityiskohdat ovat aikamatkan suola.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat