Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voisiko Midsomerin murhat olla synkempi?

Caroline Graham sai inspiraation Midsomerin murhiin Nanny McPheen äidiltä

Radio ja TV
 
Martta Kaukonen
Yle
Midsomerin murhien päähenkilöitä ovat konstaapeli Ben Jones (Jason Hughes, vas.) ja ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon).
Midsomerin murhien päähenkilöitä ovat konstaapeli Ben Jones (Jason Hughes, vas.) ja ylikomisario John Barnaby (Neil Dudgeon). Kuva: Yle
Rikossarja
Midsomerin murhat
Midsomer Murders Britannia 1997–
TV1 klo 10.00

Suosittu englantilainen rikossarja Midsomerin murhat perustuu Caroline Grahamin (os. Harris, s. 1931) dekkareihin. Haastatteluja karttava Graham suostui kertomaan vaiheikkaasta elämästään The Oxford Times -lehdelle 2011.

Graham jätti koulunsa kesken 14-vuotiaana ja elätti itsensä työskentelemällä tekstiilitehtaassa. Pian hän sai raatamisesta tarpeekseen ja liittyi Kuninkaalliseen laivastoon toimistotyöläiseksi.

Armeijaa palveltuaan Graham ehti vielä paiskia hommia avioliittorekisteritoimistossa ja opiskella balettikoulussa Pariisissa, ennen kuin löysi todellisen kutsumuksensa. "Lauloin ja tanssin kaiken aikaa. Olisin varmasti mennyt Idolsiin, mutta sitä ei vielä ollut", kirjailija sanoi Freelibrary-nettisivun haastattelussa 2004.

Inspiraation kirjoittamiseen Graham sai sattumalta. Hän meni kirjastoon kuuntelemaan kirjailija Christianna Brandin luentoa ja oli aivan myyty. Brand tunnetaan erityisesti lastenhoitaja Nanny McPhee -kirjoistaan, joiden filmatisointien pääosaa näytteli Emma Thompson. Brand lupautui lukemaan Grahamin tekstejä. Kannustava palaute rohkaisi Grahamia kirjoittamaan romanttisen romaanin ja kaksi lastenkirjaa BMX-pyöristä, ennen kuin hän siirtyi dekkareiden pariin.

Kirjailijan voi bongata sarjan ensimmäisestä osasta cameoroolissa istumassa kirkon penkissä.

Tammi on suomentanut seitsenosaisesta Midsomerin murhat -dekkarisarjasta kaksi ensimmäistä: Kämmekkä kukkii kuolemaa (1991) ja Marionetin kuolema (1999).

Graham on kertonut olevansa tyytyväinen dekkareidensa tv-sarjaversioon. Kirjailijan mielestä hänen kirjansa ovat kuitenkin paljon synkempiä kuin sarja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat