Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laaksonen helisee

Radio ja TV
 

On asioita, joita vastustan järkkymättä ja leuka pystyssä: broilerin tuotanto ja Juhani Tammisen stailisti. Epäeettisen toiminnan kriteerit täyttyvät räikeästi.

Mutta sitten on asioita, joita elämänkatsomukseni ei salli paljon pikkumaisemmista syistä: ihan vain koska ne ärsyttävät hillittömästi. Kuten letitetyt parrat ja Heli Laaksosen runot. Letitetyt parrat roikkuvat yleensä ihan sympaattisten ihmisten leuoissa enkä yhtään epäile, etteikö Heli Laaksonen olisi kerrassaan herttainen henkilö. Silti: sietämätöntä kamaa.

Siksi olin varsin kauhuissani Ylen ratkaisusta lahjoittaa Heli Laaksoselle kesäksi keskusteluohjelma. Jo sarjan tiedote on kirjoitetu varsin "luannikkal" tavalla. Selvennettäköön, että murrerunoilijaa on vaikea mollata kuulostamatta rasistilta. Mutta kun kyse ei ole itse murteesta, vaan sen roolista Heli Laaksosen brändissä. Substanssi jää sen jalkoihin.

Murre tuntuu Laaksosen tapauksessa eräänlaiselta Lordin maskilta – se imee itseensä kaiken huomion ja pyrkii suojelemaan todellista henkilöä muka-lupsakan puheenparren takana. Laaksosen tarmokas tarrautuminen murteeseen vaikuttaa enemmänkin kahleelta kuin jonkinlaiselta villiltä ja vapaalta kannanotolta.

Tässä kuitenkin uutispommi: ensi viikolla starttaava Helil kyläs ei kuitenkaan ole ollenkaan kamala. Hyvä on, ensimmäinen jakso ei kuulosta järin hyvältä paperilla: jo avausminuutin aikana jutellaan lehmälle, solmitaan tukkaan karjakkohuivi ja kutsutaan vieraaksi Lauri Tähkä.

Keskustelu Tähkän kanssa on kuitenkin ihan kiinnostava ja käsittelee häpeää. Ensimmäinen kysymys menee napakasti asiaan: Laaksonen tenttaa Tähkältä, eikö tämä todella kadu mitään elämässään, kuten on joskus haastattelussa ilmoittanut. Muutenkin Laaksonen kuljettaa keskustelua koko puolituntisen ihailtavan jouhevasti ja ronkkii haastateltavaansa sopivasti. Kiemurteleva Tähkä joutuu avautumaan.

Vielä kun sarjan saisi dubattuna yleiskielelle.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat