Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielensä kolhineet kohtaavat hopeareunuksella

Radio ja TV
 
Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper mielenterveyskuntoutujina.
Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper mielenterveyskuntoutujina.
Arvio: draamakomedia
Unelmien pelikirja ★★★★
Silver Linings Playbook, USA 2012

Pääosissa Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
Nelonen klo 21.00

Sanonta synkimmän pilven hopeareunuksesta ei ole jostain syystä kelvannut Silver Linings Playbook -elokuvan oudon mutta osuvan nimen suomentajalle. Käännösratkaisusta Unelmien pelikirja tulee mieleen yhtä ponnettomasti nimetty Elämä on ihanaa (As Good as It Gets, 1997).

Näitä elokuvia yhdistää kaksi muutakin seikkaa: molemmat ovat huippuluokan draamakomedioita ja molempia terävöittävät mielenterveyden ongelmat.

Unelmien pelikirjassa Pat Solitano ( Bradley Cooper ) muuttaa mielisairaalasta vanhempiensa ( Robert De Niro ja Jacki Weaver ) luo. Solitano on tehnyt suunnitelman, jolla hän aikoo voittaa vaimonsa takaisin, lähestymiskiellosta huolimatta. Viestinviejäksi lupautuu vaimon puolituttu Tiffany ( Jennifer Lawrence ), tanssia harrastava nuori leski, jolla on ollut omat henkiset karikkonsa ja ylilyöntinsä.

David O. Russellin ohjaus sykähdyttää toistuvasti ja notkuu vain parissa kohtaa. Cooperiin uskoo niin ylikierroksilla kuin rauhoittuneenakin, ja vielä hienommin pistävän ja hellän välimaastossa liikkuu Lawrence, joka palkittiinkin Oscarilla. Kaikkiaan elokuva pääsi ehdolle kahdeksassa eri kategoriassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat