Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musiikki on videota

Radio ja TV
 

Suoratoistopalvelu Spotify kertoi viime viikolla, että jatkossa sen sovellus ei ole enää pelkkä musiikkisoitin, vaan sillä pystyy katsomaan myös videoita.

Toimitusjohtaja Daniel Ek kommentoi muutosta sanomalla, että vaikka Spotify on teknologiayhtiö, sydämessään se on kuitenkin musiikkiyhtiö.

Se on varsin omituinen perustelu, kun on juuri laajentanut toimintaansa musiikista aivan toisenlaisiin sisältöihin. Lyhyet, kännykkämittaiset videot eivät ole Spotifyn omaa tuotantoa, vaan ne lisensoidaan Disneyn kaltaisilta mediajäteiltä. Samalla muutos kertoo videoiden ja älypuhelimien kasvavasta merkityksestä. Pian yhdeksänvuotias Spotify ei ole pystynyt tekemään musiikin suoratoistosta kannattavaa liiketoimintaa, vaikka samaan aikaan cd-myynti on romahtanut ja musiikin latauskauppakin alkanut köhiä.

Muitakin motiiveja saattaa vaikuttaa taustalla. Quartz-verkkolehden arvion mukaan videot ovat Spotifylle arvokkaita siksi, että sen tarvitsee maksaa niistä vähemmän kuin musiikista. Jos käyttäjät katsovat viisiminuuttisen videon sen sijaan että kuuntelisivat viisiminuuttisen kappaleen, käyttäjät pysyvät tyytyväisenä ja yhtiölle jää enemmän rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat