Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuva, jonka ansiosta tehtiin Girls-sarja

Lena Dunhamin omaelämäkerrallinen tarina ei yllä menestyssarjan tasolle

Radio ja TV
 
Ava
Näyttelijä–ohjaaja–käsikirjoittaja Lena Dunham ja näyttelijä Jemima Kirke tunnetaan ennen kaikkea Girls-sarjasta.
Näyttelijä–ohjaaja–käsikirjoittaja Lena Dunham ja näyttelijä Jemima Kirke tunnetaan ennen kaikkea Girls-sarjasta. Kuva: Ava
Arvio: elokuva
Tiny Furniture ★★★
USA 2010
Ohjaus Lena Dunham
Pääosissa Lena Dunham, Alex Karpovsky, Jemima Kirke, David Call
Ava klo 21.00

Lena Dunhamin(s. 1986) luoma huumorilla silattu draamasarja Girls (2012–) on ollut viime vuosien merkkiteoksia televisiossa. Selkeän omaäänisesti kerrotuissa tarinoissa Dunham on vienyt parikymppisten newyorkilaisten ystävyyssuhteet, parisuhteet, seksisuhteet ja tulevaisuuden suunnitelmat nyrjähtäneille, kaunistelemattomille epämukavuusalueille.

Girls sai alkunsa, kun HBO:n tuottajat näkivät tänään Ava-kanavalla esitettävän elokuvan Tiny Furniture ja tarjosivat sopimusta sen käsikirjoittaja-ohjaajalle Dunhamille.

Dunhamin näyttelemä Aura valmistuu Ohiossa yliopistosta ja palaa New Yorkiin äitinsä Sirin ja pikkusiskonsa Nadinen luo. Näitä esittävät Dunhamin oma äiti ja pikkusisko . Oikealta äidiltä on lainattu Sirin valokuvaajan ammatti ja tämän rekvisiittana käyttämät nukkekotihuonekalut, joista elokuva on saanut nimensä.

Omaelämäkerrallista on sekin, että Aura tekee YouTubeen videoita, joissa hän itse esiintyy. Päähenkilön nettivideona näytetään väläys Dunhamin työstä The Fountain, jossa hän peseytyy suihkulähteessä. Samalla kuullaan lyhyt näyte videon saamasta ulkonäkökeskeisen palautteen vyörystä.

Suuntaa vailla olevan Auran elämässä epävakaan kiintopisteen tarjoaa toinen YouTube-videonikkari, älykköhumoristi Jed. Lisäksi Aura tapaa pitkästä aikaa yli-itsevarman lapsuudenystävänsä Charlotten. Kyseisissä rooleissa nähdään Girls-sarjan vakiokasvot Alex Karpovsky ja Jemima Kirke, joista etenkin jälkimmäinen on aivan samanlainen kuin televisiossa.

Sarjan kanssa yhteneväisiä ovat myös yleinen ilmapiiri ja ihmissuhteiden epäselkeys, ja lopulta tuttuus vaatii veronsa: Tiny Furniture ei tunnu niin raikkaalta kuin se varmastikin olisi tuntunut ennen 42:n Girls-jakson katselua.

Dunhamin sarja on kuitenkin myös itsessään parempi. Sen puolituntisissa jaksoissa tunnelma pysyy tiiviimpänä ja käänteet nopeampina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat