Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmen sekunnin katsojaluvut

Radio ja TV
 

Ohjelmien katsojamääriä mitataan perin erilaisilla tavoilla televisiossa ja netissä. Kaikkia Suomen tv-katsojia edustaa 1 100 kotitaloutta, joiden televisioiden kanavavalintoja seurataan hetki hetkeltä. Tv-kanavien nettipalveluissa puolestaan lasketaan, kuinka monta kertaa video on klikattu käyntiin.

Kun otetaan mukaan suurimmat kansainväliset videopalvelut, mittaamisesta tulee todella monimutkaista. Miten esimerkiksi tilastoidaan katsojat Vine-palvelussa, jossa yksittäinen video kestää enintään kuusi sekuntia?

Marketing Land -verkkojulkaisu vertaili nettivideoiden mittaustapoja. Jonkinlaiseksi standardiksi näyttää muodostuneen kolme sekuntia, jonka jälkeen muun muassa Facebook tulkitsee videon katsotuksi.

Löysimpiä mittaajia ovat Twitter- ja Snapchat-palvelut, joissa katsojalaskuri kasvaa yhdellä heti kun videon napsauttaa pyörimään. Tiukemmat kriteerit on YouTubessa, jossa videota pitää katsoa ainakin puoli minuuttia ennen kuin se lasketaan.

Myös Vine on itse asiassa varsin jämpti laskija. Se tilastoi katsomiskerran vasta kun video on katsottu kokonaan läpi, siis kaikki kuusi sekuntia. Vähempi ei kelpaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat