Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jupit, hipit ja punkkarit kesälomareissulla

Radio ja TV
 
Yle
Kolme porukkaa lähtevät retkelle aikaan ennen luottokortteja ja sosiaalista mediaa.
Kolme porukkaa lähtevät retkelle aikaan ennen luottokortteja ja sosiaalista mediaa. Kuva: Yle
Arvio: tosi-tv
Lomamatka 80-luvulle
Suomi 2015
Ohjaus ja käsikirjoitus Hilkka Nevala, Marko Pulkkinen
TV1 klo 20.00

Sympaattinen kesäsarja Lomamatka 70-luvulle saa jatkoa, ja ajassa siirrytään seuraavalle vuosikymmenelle. Nyt ote on vähän reippaampi kuin aiemmassa sarjassa, ainakin rytmiltään. Idea on kuitenkin sama: kerätään kolme porukkaa, jotka lähtevät kiertämään kesällä Suomea. Tällä kertaa korostuu myös kilpailu: ketkä "selviytyvät" parhaiten vuosikymmenen haasteista.

1980-lukuhan oli nousukautta, ja siihen viitataan usein Suomen historian parhaana vuosikymmenenä. Silloin jupit rikastuivat, mutta samaan aikaan myös hyvinvointiyhteiskunta oli vahvoilla, kunnes lama romahdutti kaiken.

Ylen kasarisarja on lähtökohdiltaan yhtä kevyt kuin edeltäjänsä, vaikka vuosikymmentä olisi voitu lähestyä myös yhteiskunnallisemmin, tinkimättä silti viihteellisyydestä. Osallistujat on jaettu juppeihin, viherpunkkareihin ja keskiluokkaiseen tavisperheeseen, mutta eroja luodaan enimmäkseen tyyliseikoilla. Tavisperhe pukeutuu lumipestyihin farkkuihin, punkkaritytön hiukset leikataan Cyndi Lauperin mallin mukaan.

Juontajaääneksi on pestattu 80-luvun radiosuosikki Tapani Ripatti, ja matkalla juontajana toimii Susanna Vainiola, joka on vetänyt Radio Suomessa kasarimusiikkiohjelmaa Lakatut varpaankynnet. Kummankin lyhyt esittely olisi ollut paikallaan alussa, sillä on oletettavaa, että suurin osa katsojista tuntee heistä toisen mutta ei molempia. Sarjan on kuitenkin ajateltu kiinnostavan kaikenikäisiä.

Vuosikymmenen julkkiksista nähdään muun muassa Pelle Miljoona, jumppaohjaaja Anne Sällylä sekä rallikuski Juha Kankkunen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat