Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain nuorimmat jäävät eloon

Netflixin alkuperäissarjassa outo epidemia tekee selvää kaikista pikkukaupungin yli 21-vuotiaista asukkaista

Radio ja TV
 
Netflix
Kaikki Pretty Laken kaupungin yli 21-vuotiaat menehtyvät mystiseen sairauteen Netflixin uudessa epidemiasarjassa.
Kaikki Pretty Laken kaupungin yli 21-vuotiaat menehtyvät mystiseen sairauteen Netflixin uudessa epidemiasarjassa. Kuva: Netflix
Arvio: draamasarja
Between
Kanada 2015
Pääkäsikirjoittaja Michael McGowan
Pääosissa Jennette McCurdy, Jesse Carere, Ryan Allen, Kyle Mac, Jim Watson
Katsottavissa Netflixin maksullisessa palvelussa osoitteessa www.netflix.fi

Lieneekö Netflixin kuusiosaisessa sarjassa Between tarkoitus toteuttaa nuorison päiväuni maailmasta, jossa kukaan aikuinen ei ole rajoittamassa tekemisiä?

Vai onkohan 49-vuotiaan käsikirjoittajan Michael McGowanin ideana ollut varoitus: harkitkaa teinit mitä toivotte, sillä ilman vanhempianne yhteiskunta ajautuu kaaokseen?

Tai sitten kyseessä on vain kekseliäisyyden puute, joka on ajanut tekemään yhdenlaisen version epidemiasarjoista kuten Survivors (2008–2010), eristyssarjoista kuten Under the Dome (2013–) tai epidemiaa, eristystä ja valtion pakkotoimien pelkoa yhdistävistä elokuvista kuten Tuntematon uhka (1995).

Kanadassa tuotetun sarjan tapahtumat sijoittuvat pieneen kaupunkiin nimeltä Pretty Lake. Avausjakson harvoihin valon pilkahduksiin lukeutuu vauvaa odottava lukion oppilas Wiley ( Jennette McCurdy ), pastorin tytär, joka suhtautuu raskauteensa sarkastisella huumorilla ja muuhun maailmaan kohtalaisella piikikkyydellä. Lapsen isän henkilöllisyyttä hän ei ole paljastanut kenellekään.

Tarpeeksi miellyttäviä ovat myös Wileyn ystävät. Huippuälykäs Adam ( Jesse Carere ) on jo ennen lukion päättäjäisiä valittu MIT:n huippuyliopistoon. Farmariperheen rehti vesa Gord ( Ryan Allen ) tuntuu nauttivan laajempaakin luottamusta.

Muut roolihenkilöt on poimittu kulahtaneesta hahmopakasta: rikkaan perheen poika on ylimielinen, eikä tämän tyttöystävässäkään ole hurraamista, köyhemmän perheen aikuisista pojista yksi myy huumeita ja toinen yrittää pitää veljeään kaidalla polulla ja niin edelleen.

Alun esittelyjen jälkeen kaupungin vanhemmat ihmiset alkavat kuolla outoon tautiin, joka iskee äkkiäarvaamatta ja vie hengen saman tien.

Kriisin tunne jää kuitenkin todella vaisuksi, kun sairauteen kuolleita ei eristetä, edes hengityssuojia ei käytetä, eikä kuolleita juuri surra. Tapauksia tutkiva lääkäri tuntuu pelkäävän tappavaa tartuntaa vähiten. Ja kuolee sitten.

Kaaosta ei ainakaan aluksi näytä lisäävän niinkään se, mitä teinit tekevät, tai se, että koko kaupunki eristetään, vaan lasten edesottamukset. He hyppäävät auton rattiin ja alkavat hoitaa turhan varomattomasti hommia, jotka vaatisivat varovaisuutta, kuten vaikkapa tiikerin ruokintaa.

Ripauksen omaperäisyyttä sarjaan tuo se, että jostain syystä kaikki kuolleet ovat joko 22-vuotiaita tai tätä vanhempia. Toivoa sopii, että syy oudolle ikäjaolle selviää lopussa, ja että syy on kekseliäs.

Suhteellisen ponnettoman avausjakson jälkeen kakkosjaksossa juoni tihentyy muutamallakin tavalla. Paljastuu epäilty murha, vaarallinen vanki pääsee vapaaksi ja lisäksi tajutonta ihmistä luullaan yhdeksi kuolleista, juuri kun vainajia aletaan polttaa roviolla. Mutta kolmosjakso on sitten taas löyhähkö.

Toistaiseksi sarjasta on nähtävillä Netflixissä kolme ensimmäistä jaksoa. Loput kolme julkaistaan perjantaisin tulevilla viikoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat