Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harborissa olisi voitu sotia toisellakin porukalla

Radio ja TV
 
Martta Kaukonen
Touchstone Pictures
Pearl Harbourin tapahtumiin pohjautuva elokuva olisi voitu toteuttaa hyvinkin erilaisella miehityksellä.
Pearl Harbourin tapahtumiin pohjautuva elokuva olisi voitu toteuttaa hyvinkin erilaisella miehityksellä. Kuva: Touchstone Pictures
Sotaelokuva
Pearl Harbor
Yhdysvallat 2001
Nelonen klo 21.00

Elokuvien roolittaminen on vaativaa hommaa, jota hoitaa aivan oma ammattikuntansa. Ohjaajan toiveet eivät läheskään aina toteudu eikä hän pääse työskentelemään haluamiensa näyttelijöiden kanssa. Leffoja katsoessa onkin hauska leikitellä kysymyksellä: kuinkahan erilaisia niistä olisi tullut, jos niihin olisi palkattu eri näyttelijät.

Sotaelokuva Pearl Harbor on yksi elokuvista, jotka kutkuttavat katsojan mielikuvitusta. Leffasta olisi tullut varmasti ainakin hivenen erilainen, jos pääosasta eli luutnantti Rafe McCawleyta roolista alun perin kieltäytynyt Ben Affleck olisi pitänyt päänsä.

Luutnantti Danny Walkerin rooliin oli tunkua. Sitä hinkui muun muassa Ashton Kutcher, mutta Josh Hartnett nappasi roolin hänen nenänsä edestä. Sairaanhoitaja Evelyn Johnsonia näyttelee Kate Beckinsale. Roolia tarjottiin ensin Charlize Theronille. Tähti halusi mieluummin näytellä romanttisessa draamassa Sweet November. Valinta meni kuitenkin pieleen, sillä leffa oli niin yhdentekevä, että se ei päässyt Suomessa edes elokuvateatterilevitykseen.

Adrien Brodya kosiskeltiin luutnantti Red Winklen roolin. Hän ei suostunut ottamaan roolia vastaan, koska piti sitä aivan liian pienenä. Se kelpasi hyvin Ewen Bremnerille. Kevin Costner puolestaan ei kelpuuttanut majuri James Doolittlen roolia, jonka Alec Baldwin otti mielellään vastaan.

Olisikohan Michael Fassbenderistä tullut tähti jo 2000-luvun alussa, jos hän olisi saanut havittelemansa pääroolin? Näyttelijä nimittäin kertoi vuonna 2011 The Hollywood Reporter -lehdelle, että elokuva oli ensimmäinen, jonka koekuvauksiin hän osallistui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat