Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tv-toimittajan salaiset kansiot

Radio ja TV
 
Laura Friman

Voisi luulla, että tv-toimittajan työ olisi löytänyt muotonsa joskus väritelevision keksimisen kieppeillä – tai viimeistään Päiviö Pyysalon kaudella.

Todellisuudessa suunnilleen kaikki työhöni liittyvä on muuttunut alle vuosikymmenessä. Ei ole kovin kauaa siitä, kun ohjelmat saapuivat toimitukseen VHS-kasetilla kuplamuovikuoressa. Ylen ohjelmat käytiin katsomassa Ison Pajan pressihuoneessa lakkoilevan kuulakynän, ruutuvihkon ja nahistuneen sämpylän kanssa.

Kaikenlainen hohto ja salaperäisyys rajoittuivat siihen, kun joku Kauniiden ja rohkeiden turhimmista sivuosanäyttelijöistä lennätettiin antamaan vartin haastattelu helsinkiläishotellin aulassa.

Nykyään taas voin larpata hetkittäin Pentagonin työntekijää. Allekirjoitan netissä salassapitosopimuksia klikkailemalla ja lupaan, etten hurjien sanktioiden uhalla puhu kenellekään mitään niistä. Siis kenellekään, mitään. Siis niistä: True Detectiven kakkoskauden kolmesta ensimmäisestä jaksosta. Kuten ymmärrät, tämä viikko on siis ollut harvinaisen haastava.

Ensimmäinen kysymys esitettiin tarkalleen 18 sekuntia sen jälkeen, kun olin kertonut sosiaalisessa mediassa saaneeni himoitut jaksot haltuuni. (Hyvä on – temppu oli halpa, mutta olin sen velkaa itselleni: en ollut ala-asteella urheilullinen, vaan outo runonörtti. Halusin kerrankin tietää, miltä tuntuu olla suosittu. Yllättävän lattea kokemus.)

"Sano vaan, että onko se Colin Farrell edes ok?" Aprikoin hetken. Näin sieluni silmin itseni pakkokuuntelemassa väärän kauden Metallicaa Abu Ghraibissa. En koskaan näkisi esikoiseni 5-vuotispäiviä. Niin kallis kakkukin tilattuna.

"En vaan voi", naputin. Seuraava – ja sitä seuraava, ja sitä seuraava – kysymys saapuivat alle kahta minuuttia myöhemmin. Loksautin läppärin kiinni ja menin lattialle makaamaan ja katumaan huomiohakuista päivitystäni.

Mutta kuulkaa, saan puhua näkemästäni lauantaiaamuna kello seitsemän. Toivoisin kuitenkin, että ette soittelisi ennen yhdeksää. Mikäli olet taipuvainen kärsivällisyytesi sairaalloiseen koetteluun etkä omista puhelinnumeroani, True Detectiven uuden kauden avausjakso pläjähtää HBO Nordic -palveluun juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Laura Frimanhs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikottain myös osoitteessa hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat