Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiihdyttävä hopeapuku

Radio ja TV
 
Levyraati esitteli musiikkia yli neljäkymmentä vuotta.
Levyraati esitteli musiikkia yli neljäkymmentä vuotta.

Levyraati on iskostunut 1980-luvun teinin mieleen äärimmäisen nolouden ja kiihkeän odotuksen yhdistelmänä. Vuosina 1961–2005 lähetetyn, "uusinta levymusiikkia" arvioivan ohjelman raadissa istuivat mm. vakiotuomarit Pirkko Liinamaa ja Klaus Järvinen. "Klasu" horisi "kompista" ja "kromaattisesta systeemistä", Liinamaa hehkui ruudussa sinisen eri sävyissä.

Levyraati oli pitkään ainoita mahdollisuuksia nähdä musiikkivideoita. Aluksi kappaleet kuvitettiin pyörivällä levyllä tai artistin kuvilla, mutta pian nähtiin musiikkivideon esiasteita: noloja pätkiä, joissa laulajat seisoskelivat mikrofonin takana itseään hetkuttaen.

Odotus palkittiin ohjelman lopussa. Silloin soitettiin yleensä yksi ulkomainen kappale. Yhdessä Jaakko Jahnukaisen (juontajana 1961–1980) viimeisistä ohjelmista se oli erään Michael Jacksonin Rock with you. Jackson tanssahteli kiihdyttävästi hopeisessa kokoasussa. Ja koska levyraatilaiset eivät nähneet videoita, he eivät aina tunnistaneet kuuluisiakaan artisteja, vaan luulivat Suomessa vielä melko tuntematonta Jacksonia naiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat