Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rötisköistä kaunottariksi

Radio ja TV
 
Hanna Syrjälä
Hanna Syrjälä Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien teematoimituksen tuottaja.
hanna.syrjala@hs.fi
Kirjoittaja hyväksyy myös kerrostalot.

Jos jotain kannattaa katsoa, niin Grand Designs -ohjelmaa. MTV3 kuvailee, että ohjelma on "täynnä ainutlaatuisia ja kunnianhimoisia talonrakennusprojekteja, hienoa arkkitehtuuria ja huippu-designia". Minä taas kuvailen, että ohjelma on täynnä toinen toistaan oudompia asumuksia ja intomielisiä talohulluja, jotka sankarillisesti tekevät vaikka koirankopista itselleen loistokodin.

Mitähän sille pariskunnalle mahtaa kuulua, joka muutti Lontoosta ikivanhaan 700 neliön makasiiniin? Mahtaako kaduttaa?

Tätä jaksoa en valitettavasti muista, mutta toivottavasti se uusitaan: " Trevor ja Francoise Sullivan rakentavat Pohjoisterritoriolle sykloninkestävää trooppista taloa, jossa ei ole lainkaan ikkunoita."

Osataan sitä Suomessakin. Kaisa ja luksuskodit -ohjelmassa valittiin hienoimmaksi lappeenrantalainen koti, joka on remontoitu vanhaan karjasuojaan. Talon Lappi-henkiseen saunaan oli keloseinään asennettu telkkari. Siinä olisi ollut lehmillä ihmettelemistä.

Koreitahan ne kämpät aina kyseisessä ohjelmassa olivat, mutta entinen navetta erottui vahvalla tarinallaan.

Olisipa vain ollut kiva päästä seuraamaan, mistä pisteestä taloa on lähdetty kunnostamaan. Olisi voinut brittien Grand Designs -mies Kevin McCloudiakin kiinnostaa.

Facebookissa on ryhmä nimeltä Pelastetaan vanhat talot. Siellä etsitään pelastajia murjuille, joista on välillä jäljellä kutakuinkin kivijalka ja pari kaatuvaa seinää.

Ryhmässä myös esitellään, miten taloja on pelastettu. Karseimmistakin rötisköistä on onnistuttu kokoamaan komeat rakennukset.

Näistä talonpelastajista pitäisi tehdä meikäläinen Grand Designs. Siinä olisi tosi-tv:tä, jossa on kaikki elementit valmiina: vuoren kokoinen projekti, epävarmuus, taatusti eteen tulevat takaiskut, riitely, rahahuolet, mahdollinen halu luovuttaa ja lopulta upea lopputulos.

Sillä myös Suomi on täynnä ainutlaatuisia ja kunnianhimoisia talonrakennusprojekteja, hienoa arkkitehtuuria ja huippu-designia. Ja myös toinen toistaan oudompia asumuksia ja intomielisiä talohulluja, jotka sankarillisesti tekevät vaikka koirankopista itselleen loistokodin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat