Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

The Yes Men keski-iän kriisissä

Radio ja TV
 
Yle
Yes man -kaksikko on vedättänyt suuryrityksiä muun muassa selviytymispuvuillaan.
Yes man -kaksikko on vedättänyt suuryrityksiä muun muassa selviytymispuvuillaan. Kuva: Yle
Dokumentti
The Yes Men Are Revolting
Yhdysvallat 2015
Ohjaus Laura Nix ja The Yes Men
TV1 klo 21.30

The Yes Men on amerikkalainen aktivistiryhmä, joka henkilöityy kahteen mieheen: Andy Bichlbaumiin ja Mike Bonanoon, alias Jacques Serviniin ja Igor Vamosiin. He ovat erikoistuneet höynäyttämään sekä yleisöä että varsinkin ahneita suuryrityksiä suunnittelemalla tempauksia, joiden perimmäinen tarkoitus on paljastaa maapallon suuria vääryyksiä. Keinona on pöhkö huumori mutta tavoitteet äärimmäisen vakavia.

Nyttemmin miehet ovat keskittyneet ilmastonmuutoksen torjuntaan, ja se on myös ryhmän kolmannen dokumenttielokuvan aihe. Siinä he yrittävät esimerkiksi tuoda esiin Shell-yhtiön ja venäläisen Gazpromin yhteistyötä arktisilla alueilla. Dokumentissa kierretään myös muun muassa Ugandassa osoittamassa, miten ilmastonmuutoksen lasku koituu juuri köyhien maiden maksettavaksi. Tuttuja teemoja monen muunkin ryhmän toiminnassa.

Edellisistä dokumenteista, The Yes Men (2003) ja The Yes Men Fix The World (2009), tuli hittejä. Kolmannessa dokumentissa miehet jatkavat suhaamistaan eri puolilla maapalloa, mutta nyt on myös hetki kääntyä sisään päin.

Miehet kertaavat omaa toimintaansa ja tajuavat tulleensa keski-ikään. Andy tuntee jäävänsä yksin, kun Mike haluaa omistautua perheelleen ja saa vielä kolmannen lapsenkin. Miten käy aktivismin?

Dokumenttina The Yes Men Are Revolting menee sekavaksi, eikä miesten keskinäisen suhteen puiminen ehkä sittenkään ole niin kiinnostavaa maapallon mahdollisen tuhoutumisen rinnalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat