Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mykkävideot tekivät paluun

Radio ja TV
 

Jos olet käyttänyt Facebookia viime aikoina, et ole voinut olla huomaamatta, että palvelu on täynnä videoita, jotka lähtevät pyörimään automaattisesti.

Olet varmasti myös pannut merkille, ettei videoista kuulu ääntä, ellei sitä erikseen kytke päälle. Se on oikeastaan varsin erikoista, sillä jo liki vuosisadan ajan elokuvantekijät ovat halunneet lisätä ääntä liikkuviin kuviin. Joten miksi ihmeessä Facebookin kaltainen teknologiajätti tekee päinvastoin?

Osaltaan se on Harry Potter -elokuvien syytä.

Fortune-lehti haastatteli Facebookin video-ominaisuudesta vastaavaa johtaja Chris Coxia, joka kertoi idean äänettömyydestä syntyneen kaksi vuotta sitten. Tuolloin Facebookin tuotekehityspuoli alkoi ihmetellä, miksi ihmiset eivät katsoneet kuin pienen osan videoista, joita heidän ystävänsä jakoivat palvelussa.

Ratkaisu löytyi Potter-elokuvista. Sen sijaan, että käyttäjä klikkaisi videon pyörimään, sen pitäisi herätä henkiin itsestään aivan kuten kuvat Potterien Päivän profeetta -lehdessä. Mutta jos itsestään käynnistyvät videot pitäisivät meteliä, kukaan ei pitäisi niistä.

Sen takia katselemme nykyään päivät pitkät pieniä mykkäelokuvia, vaikka vuosi on 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat