Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marilyn Monroe oli ristiriidassa roolinsa kanssa

Radio ja TV
 
Marilyn Monroe Niagara-elokuvassa vuonna 1953.
Marilyn Monroe Niagara-elokuvassa vuonna 1953.
Arvio: kulttuurisarja
Amerikan ääni, Suomi 2011
Toimittaja Pekka Laine
Radio 1 klo 22.05

Helsingin Sanomien Torsti tietää -palstalla pohdittiin toukokuussa maailmanhistorian tunnetuinta henkilöä. Kaikki lehdessä esitetyt tarjokkaat olivat miehiä. Jos kysyttäisiin, kuka on maailmanhistorian tunnetuin nainen, arvelen, että Marilyn Monroe olisi aika lähellä kärkeä.

Vuodelta 2011 uusittava Amerikan ääni -sarja esittelee yhdysvaltalaista populaarikulttuuria yksi tähti kerrallaan. Merkillepantavaa on, että monen tähden – kuten Billie Holidayn, Elvis Presleyn ja Michael Jacksonin – elämä oli lyhyt ja ristiriitainen.

Näin oli myös ensimmäisen jakson tähdellä Marilyn Monroella, joka oli kuollessaan vuonna 1962 vasta 36-vuotias. Hänen elokuvaroolihahmojensa seksuaalisuuden ja viattomuuden yhdistelmässä kiteytyi amerikkalaisen yhteiskunnan kaksinaismoraalisuus. Monroe itse oli ikuisessa ristiriidassa hänelle sovitetun tyhmä blondi -roolin kanssa.

Monroen tarinan kautta sivutaan myös muita Hollywoodin seksisymboleita, kuten Monroen esikuvaa Jean Harlow'ta ja jäljittelijää Jayne Mansfieldia. Monroen vastakohdaksi 1950-luvun elokuvissa nostetaan Grace Kelly.

Amerikan äänen on toimittanut useita muitakin mittavia populaarikulttuurisarjoja tehnyt Pekka Laine. Runsaat elokuvasitaatit rytmittävät sarjan jaksoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat