Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rosvo Roope -elokuvan tekivät piraatit

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Tauno Palo on karismaattinen Rosvo Roope.
Tauno Palo on karismaattinen Rosvo Roope.
Elokuva
Rosvo Roope, Suomi 1949
Ohjaus Hannu Leminen
TV1 klo 13.10 (K7)

Legendaarisesta piraatista kertova Rosvo Roope (1949) on tunnetuin kotimainen merirosvoelokuva. Sen tekijät olivat kuitenkin niin syvällä aiheessa, että sortuivat itsekin piratismiin. Elokuvan alussa nähdään kuvia Roopen uhkeasta aluksesta pulleine purjeineen. Kuvat on varastettu suoraan Michael Curtizin merirosvoseikkailusta Kapteeni Blood (1935).

Luvaton lainailu lavastuskustannusten helpottamiseksi ei tuntunut olevan juttu eikä mikään tuon ajan kotimaisessa elokuvassa. Teuvo Tulion Rakkauden ristissä (1946) on kohtaus, jossa vieraillaan Budapestissä. Ohjaaja nappasi kohtauksen ulkokuvat suvereenisti jostakin tuntemattomaksi jääneestä unkarilaisesta elokuvasta.

Myöhempikin kotimainen elokuva on harrastanut lainailua, mutta luvanvaraisesti. Lavastuskustannusten välttämiseksi Mika Kaurismäki lainaili Pekka Parikan Talvisodan (1989) taistelujaksoja elokuvaansa Zombie ja kummitusjuna (1991). Samoista syistä Markku Pölönen otti 1980-luvun helsinkiläisen katunäkymän Baddingiin (2000) Aki Kaurismäen elokuvasta Rikos ja rangaistus (1983).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat