Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Delfiinin kielikylvystä kehittyi outo parisuhde

Radio ja TV
 
Margaret Howe muutti vetiseen asuntoon Peter-delfiinin kanssa.
Margaret Howe muutti vetiseen asuntoon Peter-delfiinin kanssa.
Arvio: dokumentti
Nainen, joka puhui delfiineille
The Girl Who Talked to Dolphins, Britannia 2014
Ohjaus Christopher Riley
TV1 klo 19.00

Ihmiskunnan unelma kyetä keskustelemaan eläinten kanssa näkyy esimerkiksi kansansaduissa, joissa eläimet puhkeavat puhumaan. BBC:n dokumentti Nainen joka puhui delfiineille kertoo 1960-luvun yrityksestä tehdä unelmasta totta. Aihe on aivan poikkeuksellinen, ja kerrottu tarina on sekä häkellyttävä että riipaiseva.

Vuonna 1957 amerikkalainen aivotutkija John Lilly (1915–2001) huomaa, että delfiini kykenee imitoimaan englannin sanojen äänenpainoja ja pituuksia. Tutkijan havainnoista kiinnostuu Nasa, jossa ajatellaan, että kommunikoinnista toisen lajin kanssa voisi olla hyötyä, kun etsitään avaruudesta älyllistä elämää.

Saamansa rahoituksen turvin Lilly rakentaa Yhdysvaltain Neitsytsaarille kolmen delfiinin tutkimuskeskuksen. Hänen apulaisekseen tarjoutuu parikymppinen Margaret Howe.

Howe kertoo nyt ensi kertaa yhteisasumiskokeilusta, jossa hän opetti Peter -nimiselle urosdelfiinille englantia. Suuren osan huomiosta vie Howen ja Peterin hämmentävä parisuhde, joka delfiinin puolelta muodostuu seksuaaliseksi.

Yksi dokumentin haastatelluista on elokuvatähti Jeff Bridges, mikä ihmetyttää, kunnes netistä selviää, että Bridges tunsi eksentrisen John Lillyn nuoruudessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat