Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vahva kyllä kesätelevisiolle!

Radio ja TV
 

Tiedän, mitä teit viime talvena. Katsoit Kingiä, Sykettä, Urheiluruutua ja Uutisvuotoa.

Mutta viime kesänä? Ei hajuakaan. Ja yhtä mystinen on tämä suvi.

Kesä on nimittäin tv-katsojan armollista sooloilun aikaa. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti eli relata ihan kunnolla ja päästää primitiiviset halunsa valloilleen.

Toisin sanoen lomakaudella on ihan ok katsoa sarjaa nimeltä Seksileikeistä ensiapuun tai Pekonin valtakunta. (Kyllä – kummatkin ovat ihan oikeita ohjelmia.)

Vikinä siitä, että kesällä pyöritetään pelkkiä uusintoja, on siitä poikkeuksellista vikinää, että se perustuu faktoihin: kesällä tosiaan pyöritetään aivan hitosti uusintoja.

Siinä ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä tai paheksuttavaa, sillä kuka nyt säästelisi ensiesityksiä sesonkiin, jonka aikana katsojaluvut sukeltavat poikkeuksetta uppeluksiin? Pikemminkin se on katsojan palvelua: esitetään uutuudet silloin, kun jollain on telkkari päällä.

Eli ei nyt.

Tämän ei tarvitse tarkoittaa maailmanloppua. Uusinnat eivät useinkaan ole niin kamala juttu: joka-aamuinen jakso Villiä pohjolaa on oikeastaan aikamoinen lahja TV5:ltä.

Kakkosen SuomiLOVE vollotuttaa vieläkin, ja takuuvarma lohtusarja sopii kesäiltaan kuin koivuvihta kärähtänyttä selkänahkaa vasten.

Ja vaikka perjantai-iltojen Hercule Poirot -leffat tosiaan ovat uusintoja, osaa esitettiin edellisen kerran 90-luvun alussa. Ei kenelläkään niin hyvä muisti ole.

(Mutta muistisäännöksi avittamaan murhaajajahdissa: kapteeni Hastingsin teoriat ovat poikkeuksetta surkeita, neiti Lemonin oivallukset taas nerokkaita, ja mikäli joku kartanon epäonnisista cocktailvieraista on mykkä, kuuro tai sokea, hän on aina joutunut todistamaan jotakin kammottavaa.)

Parhaan säästin viimeiseksi: Yle Areenaan läjähtää päivittäin jakso Lovejoyta. Voiko mitään ihanampaa olla!

Kunpa tv-syksy ei tulisi koskaan.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikottain myös osoitteessa hs.fi
.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat