Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arvoituksellinen yhteys sitoo kahdeksaa

Radio ja TV
 
Murray Close Netflix
Korealainen liikenainen (Doona Bae) ja kenialainen bussikuski (Aml Ameen) näkevät toisensa, vaikka ovat eri puolilla maailmaa.
Korealainen liikenainen (Doona Bae) ja kenialainen bussikuski (Aml Ameen) näkevät toisensa, vaikka ovat eri puolilla maailmaa. Kuva: Murray Close Netflix
Arvio: tieteissarja
Sense8, USA 2015
Pääkäsikirjoittajat Andy Wachowski, Lana Wachowski ja J. Michael Straczynski
Sarjan 1. kausi on katsottavissa maksullisessa Netflix-nettipalvelussa

Netflixin oma tuotanto, tieteissarja Sense8 on nimekkään kolmikon synnyttämä. Sisaruspari Andy ja Lana Wachowski tunnetaan komeasti alkaneen ja ponnettomasti loppuneen Matrix-elokuvatrilogian (1999–2003) luojina, ja J. Michael Straczynskin aivoista oli lähtöisin avaruussarja Babylon 5 (1994–1998).

Jos on nähnyt Wachowskien elokuvan Pilvikartaston (2012), on Sense8:n yleisilme tuttu. Myös siinä on kymmenkunta päähenkilöä, joiden välille kehitetään sielunyhteys, ja joita tarkkaillaan vuorotellen välillä nopeatempoisesti maapallon puolelta toiselle siirtyillen.

Sense8:n alkusysäys on kohtalaisen vetävä. Hylätyssä tehdassalissa nainen ( Daryl Hannah ) ja mies ( Naveen Andrews ) keskustelevat, vaikka mies ei ole oikeasti paikalla. Keskustelun aikana nainen näyttäytyy kahdeksalle ihmiselle eri puolilla maailmaa. Mies kutsuu tätä näiden kahdeksan "synnyttämiseksi".

Kahdeksikko alkaa nähdä väläyksiä maailmasta toistensa näkökulmasta. Yksi heistä on meksikolainen elokuvatähti, toinen islantilainen dj, kolmas korealainen liikenainen, neljäs kenialainen bussikuski ja niin edelleen.

Sukupuoltaan miehestä naiseksi vaihtaneen Lana Wachowskin elämää sarjassa heijastelee amerikkalainen Nomi ( Jamie Clayton ). Hahmo on omakohtaisuudessaan kiinnostava, mutta toisessa osassa Nomin monologissa siirrytään kyllä julistamisen puolelle.

Tämänkaltainen naiivius heikentää sarjaa, samoin kuin näyttelemisen epätasaisuus ja suuren tarinan hidas eteneminen. Riippunee tosin katsojasta, onko plussa vai miinus se, että kolmen jakson jälkeen on vielä arvoitus, mistä tullaan ja minne ollaan menossa.

Korjaus kello 11.04: Jutussa kirjoitettiin aluksi, että Wachowskien tuorein elokuva on Pilvikartasto (2012). Tuorein on kuitenkin Nouseva Jupiter (2015).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat