Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nerokkuus haihtui huippusarjasta – True Detectiven uudet jaksot ovat yllätyksettömiä

True Detectiven uusista jaksoista puuttuvat piirteet, jotka tekivät ensimmäisestä kaudesta ikimuistoisen

Radio ja TV
 
Lacey Terrell HBO
Omillaan viihtyvä etsivä Ani Bezzerides (Rachel McAdams) kuuluu True Detectiven toisen tuotantokauden päähenkilöihin.
Omillaan viihtyvä etsivä Ani Bezzerides (Rachel McAdams) kuuluu True Detectiven toisen tuotantokauden päähenkilöihin. Kuva: Lacey Terrell HBO
Arvio: etsiväsarja
True Detective, 2. tuotantokausi
Käsikirjoittaja Nic Pizzolatto
Sarja on katsottavissa maksullisessa HBO Nordic -nettipalvelussa sekä
C More Series -maksukanavalla. Uusi jakso aina maanantaisin.

True Detective -etsiväsarjan loistavan ensimmäisen tuotantokauden alkutekstijakso loihti tunnelmaa huikealla tavalla. Mutkaton, keinuva kantrisoitto ja unenomaisen pahaenteinen laulu yhdistyivät varjoisiin, kasvottomiin kuviin, jotka yhdessä kelluttivat katsojan synkeään maailmaan.

Sarjan toisen tuotantokauden ensimmäinen jakso tuli HBO Nordic -suoratoistopalveluun nähtäville eilen. Kolmen tuoreen osan katsomisen jälkeen voi todeta, että uusi alkujakso kertoo uudesta kaudesta yhtä paljon kuin ensimmäinen alkujakso ensimmäisestä kaudesta.

Laulajaksi on valittu turhan ilmeiseen tapaan tummasävyinen Leonard Cohen. Sanoitus istuu aivan liian vaivattomasti murhaajan suuhun: "Elän joukossanne / hyvin naamioituna", "kaivoin hautoja, / joita ette löydä".

Poissa ovat omaperäisyys, yllätyksellisyys ja syvällisyys, jotka tekivät ensimmäisestä tuotantokaudesta niin ikimuistoisen. Tuolloin seurattiin riitaisan etsiväkaksikon kitkaista sarjamurhatutkimusta Louisianan syrjäseuduilla.

Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat huomattavasti tavanomaisemmin Los Angelesiin ja sen kupeessa sijaitsevaan kuvitteelliseen, korruptoituneeseen Vincin kaupunkiin.

Murhatutkijoita on kolme. Ryypiskelevää Ray Velcoroa ( Colin Farrell ) jäytää vuosia aiemmin tapahtunut vaimon raiskaus, jossa ilmeisesti sai alkunsa perheen Chad-poika. Nyt etsivä on eronnut ja toivoo lakimiehen järjestävän hänelle enemmän yhteistä aikaa koulukiusatun Chadin kanssa.

Omillaan viihtyvä Ani Bezzerides ( Rachel McAdams ) tulee ongelmien jäytämästä hippiperheestä. Moottoripyöräpoliisina ensin tavattavalla Paul Woodrughilla ( Taylor Kitsch ) puolestaan on armeijamenneisyyteen liittyviä salaisuuksia.

Lisäksi tavataan alamaailmasta ylös ponnistanut Frank Semyon ( Vince Vaughn ), joka on aikoinaan auttanut Velcoroa tämän vaimon raiskaajan jäljittämisessä. Nyt Semyon on osallistumassa luotijunayhteyteen liittyvään miljoonadiiliin.

Sitten paljastuu epätavallinen murha. Se heittää kapuloita Semyonin liiketoiminnan rattaisiin ja tuo yhteen Woodrughin, Bezzeridesin ja Velcoron.

Moniulotteisin roolihenkilöistä on Velcoro. Näyttelijänä Colin Farrellista ei kuitenkaan löydy likimainkaan samanlaista sisäisen hiilloksen korvennusta kuin Matthew McConaugheyssä oli ensimmäisellä kaudella.

Käsikirjoittajana on jatkanut Nic Pizzolatto (s. 1975), mitä on vaikea uskoa, kun pelkästään avausjaksossa juonta kuljetetaan kolme kertaa "näppärän" sattuman avulla.

Ehkä Pizzolattolle on tullut kiire, sillä johonkin on kadonnut myös nerokkaiden monologien kirjoittamisen taito.

Ensimmäisellä kaudella etsivä Cohle (McConaughey) pohti ikimuistoisissa yksinpuheluissaan esimerkiksi murhan uhrin helpotusta kuoleman viimeisellä hetkellä – ja kasasi samalla ylleen epäilyksiä.

Uuden tuotantokauden kakkosjakson avaa Semyonin monologi, jossa tämä muistelee synkeää lapsuuttaan. Puhe alkaa katon kosteustahroista, johtaa pimeään kellariin ja maistuu paperilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat