Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puisia Tuborg-koreja ja muita löytöjä

Tanskalaisissa lifestyle-ohjelmissa on oma hyväntuulinen tunnelmansa

Radio ja TV
 
Yle
Paulin vintagepuodissa kunnostetaan vanhoja vaatteita. Tanskan aarteenmetsästäjät -sarja näyttää, miten Paul tekee 1980-luvun hääpuvusta modernin myyntihitin.
Paulin vintagepuodissa kunnostetaan vanhoja vaatteita. Tanskan aarteenmetsästäjät -sarja näyttää, miten Paul tekee 1980-luvun hääpuvusta modernin myyntihitin. Kuva: Yle
Lifestyle-ohjelma
Tanskan aarteenmetsästäjät
Skattejægerne, Tanska
TV1 klo 20.00

Suomalainen tv-tarjonta on siitä erikoista, että meille esitetään hämmästyttävän paljon ohjelmaa muista pohjoismaista. Selitys on pohjoismaisessa tv-yhteistyössä. Ohjelmia saadaan halvalla tai vaihtokauppana, joten niillä on helppo tilkitä ohjelmavirtaa.

Suurin osa ohjelmista nähdään luonnollisesti Femillä, joka on omistettu pohjoismaiselle tarjonnalle. Tänään alkava Tanskan aarteenmetsästäjät on kuitenkin kelpuutettu TV1:n puolelle.

Perusteluna lienee se, että aihe saattaa kiinnostaa laajempiakin yleisöjä varsinkin näin kesäaikaan, kun lomalaisilla on aikaa kierrellä kirpputoreilla.

Tanskalaisia lifestyle-ohjelmia kannattaa yleensä ainakin vilkaista, sillä sikäläisissä ohjelmissa on oma mukava tunnelmansa, joka tuntuu syntyvän ilman väkinäistä yrittämistä.

Tanskalaisten hyväntuulisuus tarttuu televisionkin välityksellä, mutta tunnelma ei synny ilman osaamista. Tarvitaan oikeanlaiset henkilöt, jotka herättävät kiinnostuksen, hyvää ohjausta sekä paljon materiaalia ja taitoa koostaa se.

Tanskan aarteenmetsästäjissä seurataan useita henkilöitä yhteensä 13 jaksossa. Kaikki ovat vanhan tavaran myyjiä, jotka etsivät tuotteita omiin kauppoihinsa.

Tapaukset ovat hyvinkin erilaisia, joten yhteen puolen tunnin jaksoon mahtuu sopiva määrä seurattavaa.

Miellyttävää ohjelmassa on sekin, että siinä puhutaan kiertelemättä rahasta ja hinnoista.

Ensimmäisessä jaksossa Rikke ja Frede tuovat tavaroitaan myyntiin isoon kirpputoritapahtumaan, ja samalla Rikke kiertää itse etsimässä myytävää omille asiakkailleen. Jens ja Mads metsästävät astetta arvokkaampia esineitä, ja heitä seurataan huutokaupassa, jossa sielläkin on rento tunnelma. Meklari moittii asiakkaitaan hemmetin saitureiksi, kun tarjouksia ei ala kuulua.

Ohjelmassa näkyvät tavarat näyttävät paljon houkuttelevammilta kuin suomalaisten kirpputorien tavallisimmat rojut, mutta ehkä sekin on ohjelmantekijöiden tyylitajun ansiota. Mahtavatko puiset vihreät Tuborg-kaljakorit olla tanskalaistenkin silmissä yhtä sykähdyttäviä? Ainakin ne tekevät kauppansa.

Jaksossa tutustutaan myös Pauliin, jonka vintage-puodissa kunnostetaan vanhoja vaatteita.

Alkujaksossa Pauli esittelee 1980-luvun hääpuvun, jonka hänen Hollywoodin sisäänostajansa on löytänyt. Puku on sellaisenaan tyyliltään kelvoton, mutta se ommellaan uuteen uskoon.

Tanskalaista perusosaamista voi katsoa myös Femillä maanantaina alkaneessa sarjassa Näin se vain on, jossa kyseenalaistetaan arkisia perusväittämiä, kuten palkkatyön välttämättömyyttä, alkoholinkäyttöä ja päivähoitoa.

Sarja herättää ristiriitaisia ajatuksia, mutta ohjelmatyyppinä se voisi toimia mainiosti Suomessakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat