Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

50 Cent haluaa laittaa lusikkansa joka soppaan

Räppärin uusin aluevaltaus on tv-draama – tuottajana ja näyttelijänä

Radio ja TV
 
Mirva Lempiäinen
Myles Aronowitz HBO
Tommy Eganilla (Joseph Sikora) ja Kananilla (50 Cent) on asioita selvitettävänä.
Tommy Eganilla (Joseph Sikora) ja Kananilla (50 Cent) on asioita selvitettävänä. Kuva: Myles Aronowitz HBO

Mies istuu newyorkilaishotellin konferenssihuoneessa ja hymyilee niin, että leveät valkoiset hampaat vilkkuvat. Välillä hän juo vettä ja räplää älypuhelintaan. Kaulassa roikkuu parisenttinen kullattu kruunukoru.

Siinä pönöttää maailman kenties kuuluisin räppäri ja multimiljönääri 50 Cent.

Curtis James Jackson III eli 50 Cent on saapunut kertomaan uudesta aluevaltauksestaan. Hän on amerikkalaisen Power-sarjan vastaava tuottaja. Suomessa sarjaa esittää HBO Nordic, ja sen toinen kausi alkoi kesäkuun alussa.

New Yorkin huumemaailmaan sijoittuva Power oli hitti jo syntyessään, laulaja hehkuttaa. Hän kaupitteli sarjaa eri kanaville yhdessä käsikirjoittaja Courtney Kemp Agbohin kanssa. Kaksikko istuu lehdistötilaisuudessa vierekkäin.

"Paljonko olette valmiita antamaan meille tästä? Tämä on valmista, kuumaa kamaa! Ai ettekö pidä siitä? Se tarkoittaa vain sitä, että te ette ole valmiita. Me tiedämme kyllä olevamme ajan hermolla", 50 Cent kertaa itsevarmana käymiään neuvotteluja.

Yhdysvalloissa Powerin oikeudet osti lopulta Starz-kaapelikanava, ja sarja on noussut sen katsotuimmaksi ohjelmaksi.

50 Cent kiittää sarjan menestyksestä Courtney Kemp Agbohia. Naista on verrattu Greyn anatomian luoneeseen Shonda Rhimesiin, joka on toinen Yhdysvalloissa hyvin menestynyt afroamerikkalainen käsikirjoittaja.

Agbohin tyyli on kuitenkin ihan omanlaisensa: Power on sekoitus toimintasarjaa, romanttista draamaa, glamouria, väkivaltaa ja jännitystä. Näyttelijäkaarti on monikulttuurinen.

Sarjan henkilöhahmot perustuvat 50 Centin mukaan New Yorkin alamaailman oikeisiin ihmistyyppeihin. Niiden luomisessa auttoi räppärin oma menneisyys huumediilerinä Queensissa.

"Lähdin mukaan, kun olin 12-vuotias. Se johtui äitini elämänvalinnoista. Hänen tuttunsa kuittailivat aina, että 'Hei poika, miksi vaatteesi näyttävät niin vanhoilta?' Tajusin silloin, ettei kukaan ole minusta taloudellisesti vastuussa", hän muistelee.

Alunperin 50 Centin piti toimia vain Powerin tuottajana ja tunnusmusiikin esittäjänä. Pian räppärin kädet alkoivat kuitenkin syyhytä: hän halusi enemmän vastuuta sarjasta. "Se tapahtui silloin, kun Courtney alkoi tekemään siitä todella hyvää. Tunsin olevani reunalla tuottajan roolissa. Sitten sanoin, että 'Hei, minä voin olla Ghost! Siitä tykkäisin!'"

Agboh kertoo suhtautuneensa räppärin ehdotukseen suurella varauksella – Ghost on sarjan päähenkilö. Lopulta 50 Cent päätyi pienempään rooliin esittämään väkivaltaista gangsteri-Kanania.

"Kuuletteko tuota suloista ääntä, jolla hän puhuu?" 50 Cent virnistelee. "Tyyliin 'Katsos nyt, kusipää. Jos otat tämän roolin, et tee enää mitään muuta. Et laita tätä hommaa paskaksi'. Näin hän tuntui minulle sanovan."

Omaa levy-yhtiötä ja vaatelinjastoa pyörittävä 50 Cent kertoo rahan toimineen hänelle houkuttimena pitkään. Hänen reaaliarvonsa on Forbes-lehden mukaan 140 miljoonaa.

"Rahaan liittyy vapaus. Se antaa mahdollisuuden panostaa omiin ideoihin, ilman että pitäisi odottaa toisen suostumusta."

 

Power on katsottavissa maksullisessa HBO Nordic -nettipalvelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat