Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesäksi koottu studioraati arvioi klassikkobiisejä

Radio ja TV
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Chisun Baden Baden edustaa ohjelmassa tulevaisuuden klassikkoa.
Chisun Baden Baden edustaa ohjelmassa tulevaisuuden klassikkoa.
Arvio: musiikkiohjelma
Klassikkokäräjät
Suomi 2015
Radio Suomi klo 13.03
Uusinta su 28. 6. klo 22.05

Studioraati arvioimassa levyjä, mainoksia tai jotakin muuta vastaavaa. Formaatti on alunperin ilmeisesti kotoisin yhdysvaltalaisesta kaupallisesta radiosta, josta se napattiin ensi kertaa televisioon vuonna 1948.

Suomessa formaatin tunnetuimpia edustajia ovat MTV:n Levyraati, jota esitettiin 1960-luvulta vuoteen 2005, sekä Ylen Hittimittari vuosina 1984–88.

Radiossa samasta ideasta on viime vuosina ammentanut Radio Suomen Levylautakunta, joka on nyt saanut rinnalleen kesäisen tytärohjelman Klassikkokäräjät. Sarjassa arvioidaan sen nimen mukaisesti klassikoita, mutta myös uudempia klassikkotarjokkaita, joita tänään kuultavassa lähetyksessä edustaa esimerkiksi Chisun Baden Baden.

Ja toimiihan simppeli formaatti edelleen – ainakin tänään, kun mukana on 1980-luvun Levyraadistakin tuttu Ylen oma ikinuori rytmimusiikkimies Tapani Ripatti, jolla riittää maalailevaa sanottavaa kaikista kappaleista.

Muutenkin tämänpäiväinen lähetys hoituu yleläisin voimin. Ripatin lisäksi muutkin studiossa olijat, Reetta Arvila, Juha Blomberg ja Justus Laitinen, ovat Radio Suomesta tuttuja ääniä.

Mukana on muuten myös kappale, jonka vain yksi raatilainen tunnistaa. Voittaja on kuitenkin kiistaton klassikko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat