Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seikkailia kohtaa viitakossa tantarella-hämähäkin

Radio ja TV
 
Teijo Eloranta (vas.) dramatisoi Huuhaa Innasen tarinoita.
Teijo Eloranta (vas.) dramatisoi Huuhaa Innasen tarinoita.
Arvio: kuunnelma
Seikkailija Joe Smith, Suomi 2015
Käsikirjoitus Martti Innanen
Ohjaus ja esitys Teijo Eloranta
Radio 1 klo 15.00
Uusinta ma 29. 6. klo 19.03

Sano, onpa eksoottinen seikkailu, sano. Eipä ole moista kuultu sitten vuoden anno domino 1965. Kansainvälinen seikkailia Joe Smith kohtaa viitakossa kopra-käärmeen ja tantarella-hämähäkin. Lopuksi hän kulauttaa kupillisen kurnaalia ja pyyhkii suunsa silhuettiin.

No joo, eiköhän tämä riitä. Tarkoitushan oli arvioida Martti " Huuhaa " Innasen (1931–2014) radiodraamaa eikä jäljitellä sitä.

Teijo Elorannan dramatisointi Innasen 1960-luvun parodisista tarinoista on suunnitteen yhtä kaheli idea kuin, että joku alkaisi tehdä 2010-luvulla rillumarei-elokuvia. Se kantaa kuitenkin yllättävän pitkälle.

Ylinäytteleminen ja minimalistinen äänisuunnittelu tukevat tekstiä, jossa tarina jää kielellisen nokkeluuden varjoon. Kaikki roolit itse esittävän Elorannan kokemus improvisaatioteatterista kuuluu hänen työssään.

Innanen tunnetaan parhaiten vinksahtaneista iskelmistään, mutta hän oli myös taidemaalari ja kirjailija. Hän luki alunperin itse Joe Smith -tarinoitaan Ylessä 1960-luvulla. Taiteilijan myöhempään tuotantoon kuuluu muun muassa kasetteina myytyjä tarinoita, joista kaikki eivät sovellu lapsille.

Loppua kohti tuore dramatisointi hyytyy Innasen maneerikikkailuun. Kolme tarinaa kerralla tuottaa yliannostuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat