Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle Radio 1:n heinäkuu on omistettu Itämerelle

Radio ja TV
 
Teemakokonaisuus
Aamusoitto, Radio 1 klo 7.10
Julkinen sana, Radio 1 klo 12.10
Kokka kohti Turkua, Radio 1 klo 14.00
Aristoteleen kantapää, Radio 1 klo 17.20

 

Itämeri on olennainen osa suomalaista identiteettiä. Suomi on etelästä ja lännestä katsottuna meren takana. Meri yhdistää ja erottaa. Se on vanha kauppareitti, mutta vesi myös jakaa rantojen kansat ja valtiot.

Yle Radio 1 omistaa heinäkuunsa jo yhdennentoista kerran teemakokonaisuudelle, joka tällä kertaa on siis Itämeri.

Vaikka esimerkiksi tämän jutun kirjoittaja on povannut teemaperinteen kuolemaa, Itämeren heinäkuu tarttuu aiheeseensa monipuolisesti. Tosin kovin kokonaisvaltainen teema ei ole: perjantaina kanavalla kuullaan vain kaksi siihen limittyvää ohjelmaa.

Heti avauspäivänä teemaa lähestytään monesta suunnasta. Esimerkiksi Aamusoitossa kuullaan musiikkia Itämeren rannoilta, Julkisessa sanassa keskustellaan Itämeren suojelusta ja Aristoteleen kantapäässä tutustutaan Itämeren rantojen suomensukuisiin kieliin.

Teema kuuluu niin kuunnelmissa, dokumenteissa kuin Radioateljeen ohjelmissakin, mutta suuri osa teoksista on uusintoja. Arkistoista on muutenkin kaivettu paljon täydennystä teemaan. Esimerkiksi Risto Nordellin Kokka kohti Turkua -sarja on alunperin tehty kanavan Turkulainen heinäkuu -teemaan vuonna 2011.

Viime aikoina Itämeri on politisoitunut uudella tavalla sotilaallisen jännitteen kasvaessa. Toivottavasti myös tätä osataan käsitellä kuukauden aikana rakentavasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat