Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka murhasi Nina Sundellin?

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Huu. Eero Melasniemi tekee Painajaisen pääroolin.
Huu. Eero Melasniemi tekee Painajaisen pääroolin.

Ismo Sajakorpea voi pitää suomalaisen tv-jännityksen edelläkävijänä. Hänen vuonna 1974 ohjaamansa Soittorasia oli ensimmäinen kotimainen kansainvälisen tason jännityssarja. Vuonna 1984 valmistunut tv-elokuva Yöjuttu: Merkitty edusti puolestaan suomalaisittain harvinaista kauhuviihdettä.

Mielenkiintoisin Sajakorven ohjaustöistä on tv-trillerisarja Painajainen. Se tuo tunnelmiltaan ja asetelmiltaan mieleen David Lynchin ja Mark Frostin Twin Peaksin.

Painajainen sijoittuu pieneen maaseutukylään, jossa Nina Sundell -niminen nuori tyttö ( Anna-Leena Härkönen ) on kadonnut. Hänen polkupyöränsä löytyy piilotettuna metsästä. Poliisi alkaa epäillä henkirikosta. Myöhemmin epäilykset osoittautuvat oikeiksi.

Nina Sundell on kuin Laura Palmer. Hän on hyvän perheen tyttö, jonka menneisyydestä alkaa paljastua likaisia salaisuuksia. Myös Painajaisessa kaupungista saapuu mustiin pukeutunut rikosetsivä auttamaan paikallista virkavaltaa.

Painajaisen varsinainen päähenkilö on vakavasta onnettomuudesta toipuva, muistisairautta poteva taiteilija Kai Merilä ( Eero Melasniemi ). Twin Peaksin Dale Cooperin tavoin hän näkee unia ja näkyjä, jotka pikkuhiljaa vievät kohti Nina Sundellin mysteerin ratkaisua.

Tunnelma on unenomainen ja epätodellinen. Mutta mistään Twin Peaks -plagiaatista ei ollut kyse. Painajainen valmistui näet jo vuonna 1988, kaksi vuotta ennen amerikkalaissarjaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat