Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maurice Sendakin hirviöistä tehtiin upea lastenelokuva

Radio ja TV
 
MTV3
Max (Max Records) päätyy hurjien hirviöiden saarelle.
Max (Max Records) päätyy hurjien hirviöiden saarelle.
Arvio: elokuva
Hassut hurjat hirviöt ★★★★
Where the Wild Things Are, USA 2009
Ohjaus Spike Jonze
Pääosissa Max Records, Catherine Keener, James Gandolfini
MTV3 klo 14.00 (K7)

Lastenelokuvilla on Yhdysvalloissa omat erityiset paineensa. Toisaalta resursseja ja taitoa piisaa, mutta myös taloudelliset odotukset ovat omaa luokkaansa.

Epäsovinnaisista elokuvistaan (Being John Malkovich, Adaptation, Her) tunnettu Spike Jonze halusi ohjata erilaisen elokuvan myös lapsiyleisölle ja ryhtyi sovittamaan Maurice Sendakin 1960-luvun kuvakirjaklassikkoa. Hassut hurjat hirviöt on julkaistu myös suomeksi.

Sendakin kirjaa oli suunniteltu elokuvaksi monet kerrat, ja Disney-yhtiökin oli ollut siitä aikoinaan kiinnostunut. Sendak päätyi myymään oikeudet Jonzelle, joka sai toteuttaa elokuvan juuri sellaisena kuin itse halusi. Sendak kuoli pari vuotta elokuvan valmistumisen jälkeen 2012.

Hassut hurjat hirviöt kertoo yhdeksänvuotiaasta Max-pojasta, joka kipuilee vanhempien avioeron takia ja saa ikäviä raivareita. Vilkkaan mielikuvituksensa turvin hän päätyy käsittelemään tunteitaan hirviöiden saarelle.

Hirviöt on toteutettu monella metodilla. Itse hahmot ovat mahtavia karvaisia nukkeja, joiden sisällä on ihminen, mutta myös animaatiota on käytetty. Maxia näyttelee lahjakas Max Records. Hirviöiden ääninä kuullaan tunnettuja näyttelijöitä, muun muassa James Gandolfinia.

Jonzen elokuva ei ole lapsille helppo pala, kuten ei ole Sendakin kirjakaan. Hän tarttui usein vaikeisiin, synkkiinkin aiheisiin. Amerikkalaisten massatuotteiden rinnalla olisi hienoa nähdä enemmän Jonzen elokuvan kaltaisia rohkeita ja omaperäisiä teoksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat