Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sympaattinen Pac-Man sai rankan lisäduunin

Radio ja TV
 
Animaatiosarja
Pac-Man
Pac-Man and the Ghostly Adventures, Japani/USA/Kanada 2013
Fox klo 9.07
Fox
Pac-Manin hymy ei hyydy, vaikka kiirettä pitää.
Pac-Manin hymy ei hyydy, vaikka kiirettä pitää.

Kuten niin monet tutut asiat, Pac-Mankin oli aikanaan avantgardea. Japanissa kehitetty, vuonna 1980 markkinoille tullut kolikkopeli esitteli pyöreän ja keltaisen hahmon, joka napsi pallukoita ja väisteli aaveita.

Pian Pac-Manista tuli hitti myös tietokonepelinä. Siihen ei kuulunut ampumista eikä autolla ajoa, ei urheilua eikä taisteluita. Siinä syötiin. Se oli peleistä hassuin, feminiinein ja sympaattisin.

Mutta keltaisella sankarilla on myös muita elämiä. Vuonna 2013 alkaneen japanilais-amerikkalais-kanadalaisen lasten animaatiosarjan päähenkilö Pac-Man asuu Pac-maassa. Hän taistelee ystäviensä kanssa Lordi Petturiusta, Manamaan hallitsijaa vastaan.

Alkuperäisen pelin neljä aavetta ovat sarjassa Pac-Manin salaisia auttajia. Pelien tapahtumat eivät siis ole aiheuttaneet heille pysyviä traumoja.

Sarjan meluisten ja monimutkaisten seikkailujen keskellä tulee mieleen, että kaipaakohan Pac-Man hiljaa mielessään takaisin pieneen suljettuun maailmaansa, jossa hän voi keskittyä pallukoiden syömiseen ja bonusten napsimiseen ja jossa kaikki uhat ovat tuttuja ja ennustettavia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat