Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hitchcock-kauhun ranskalainen edeltäjä ja muita rikosklassikoita

Radio ja TV
 
Yle
Nicole Horner (Simone Signoret) ja Christina Delassalle (Véra Clouzot) alkavat suunnitella Christinan sikamaisen miehen murhaa.
Nicole Horner (Simone Signoret) ja Christina Delassalle (Véra Clouzot) alkavat suunnitella Christinan sikamaisen miehen murhaa.
Arvio: elokuva
Pirulliset ★★★★
Les diaboliques
Ranska 1955
Ohjaus Henri-Georges Clouzot
Pääosissa Simone Signoret, Véra Clouzot, Paul Meurisse, Charles Vanel
Teema klo 21.00 (K12)

Ranskalaisilla on oma jännityselokuvien perinteensä, ja Teema on koonnut siitä houkuttelevan kesäkattauksen.

Sarja alkaa Henri-Georges Clouzot'n klassikolla Pirulliset, jota on kutsuttu myös Hitchcockin Psykon edeltäjäksi. Elokuva perustuu Pierre Boileaun ja Thomas Narcejacin romaaniin, jonka oikeudet Clouzot onnistui nappaamaan Hitchcockin nenän edestä. Psyko ja Pirulliset eivät juonellisesti muistuta toisiaan, mutta Clouzot'n elokuvassa on samanlaisia tehokeinoja kuin sittemmin Hitchcockilla.

Pirulliset on kiero kolmiodraama sikamaisesta miehestä ja hänen kahdesta naisestaan, vaimosta ja rakastajattaresta, jotka alkavat juonia keskenään miehen murhaa.

Naisystävää näyttelee upea Simone Signoret. Sydänvaivaisen vaimon roolissa nähdään ohjaajan vaimo Véra Clouzot, joka kuoli viisi vuotta myöhemmin sydänkohtaukseen.

Teeman seitsemän elokuvan kesäsarjassa nähdään myös muun muassa Jean-Pierre Melvillen Ilmiantaja (1962), Jules Dassinin Rififi (1955) sekä Maigret ei anna armoa (1959), jossa pääroolin näyttelee Jean Gabin, ainoa oikea Maigret.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat