Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intialainen elokuvakeitos oli massiivinen menestys

Radio ja TV
 
Rizvan Khan (Shahrukh Khan) muuttaa Mumbaista veljen luo San Franciscoon.
Rizvan Khan (Shahrukh Khan) muuttaa Mumbaista veljen luo San Franciscoon.
Arvio: elokuva
Nimeni on Khan ★★★
My Name is Khan, Intia 2010
Ohjaus Karan Johar
Pääosissa Shahrukh Khan, Kajol
MTV3 klo 13.25 (K12)

Intialainen Nimeni on Khan oli valmistuessaan massiivinen menestys sekä Intiassa että Intian ulkopuolella. Intiassa suosion takasi pääpari Shahrukh Khan ja Kajol, jotka ovat kotimaassaan Bollywood-megatähtiä.

Nimeni on Khan on kaukana Bollywood-viihteestä, mutta perimmältään sekin on pitkitettyä, intialaisella musiikilla höystettyä yletöntä melodraamaa.

Elokuvan päähenkilö on Mumbaista Yhdysvaltoihin päätyvä Rizvan Khan. Rizvan herättää jo lapsena huomiota ja huolta, sillä hän käyttäytyy omituisesti. Kun Rizvanin äiti kuolee, Rizvan muuttaa veljensä hoteisiin San Franciscoon. Veljen vaimo tunnistaa Rizvanin käyttäytymisen Asperger-oireyhtymäksi.

Sitten seuraa romantiikkaa. Rizvan rakastuu ja saa vastakaikua tunteilleen. Mandirasta ja Rizvanista tulee pari, ja perheeseen kuuluu myös Mandiran poika. Onni jatkuu, kunnes syyskuun 11. päivän terrori-iskut muuttavat Khanin perheen elämän. Rizvan on muslimi, ja hän joutuu iskujen jälkeen kärsimään nimestään. Niin myös Mandira ja Sameer-poika.

Iskujen jättämiä traumoja on jo monesti käsitelty elokuvissa mutta ei juurikaan muslimien näkökulmasta. Siinä mielessä intialaiselokuva tarttuu rohkeasti tabuihin.

Elokuvan juonikuvio on kuitenkin kokonaisuudessaan niin polveileva, että teema uhkaa hukkua sen sekaan. Shahrukh Khanin fyysinen roolisuoritus hämmentää, sillä hän vaikuttaa pikemminkin näkövammaiselta kuin autistiselta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat