Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Videon luvaton lainaaja

Radio ja TV
 

Facebookissa kiertää paljon videoita, jotka näyttävät suttuisilta, aivan kuin ne olisi kuvattu kännykkäkameralla television ruudulta. Myös niiden julkaisijat ovat usein epämääräisen oloisia puuhastelijoita, joiden Facebook-sivu pullistelee samantapaisia mutta ilmeisen eri aikoina ja eri paikoissa kuvattuja videoita.

Suttuisuudelle on selitys. Harva videoista on lähtöisin Facebookista, vaan ne on ensin julkaistu Youtubessa, Vinessä tai jossain muussa videopalvelussa, josta ne on luvattomasti kopioitu ja ladattu uudestaan Facebookiin.

Tämä harmittaa alkuperäisten videoiden tekijöitä, sillä kopioidun videon katsomiskertoja ei lasketa mukaan heidän tilastoihinsa, mikä puolestaan tarkoittaa, että niiden ohessa näytettävistä mainoksista tulee vähemmän rahaa.

Tilanne on sikäli ironinen, että ennen kuin Youtube-videoiden tekemisestä tuli oikea ammatti, palvelun suosio perustui muualta kopioituihin videoihin. Muun muassa Paramount-elokuvastudion ja MTV:n omistava Viacom haastoi Youtuben oikeuteen asiasta, mutta tapaus saatiin lopulta sovittua.

Eikä Youtubekaan ole viaton, sillä sieltä löytää yhä lähes minkä tahansa Hollywoodissa tehdyn elokuvan tai tv-sarjan jakson.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat