Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tämä kummajaiskylä sopii lapsillekin

Radio ja TV
 
Draamasarja
Villi Pohjola
Northern Exposure, USA 1990–1995
TV5 klo 9.05 ja 13.00

 

TV5
Villin Pohjolan hahmot ovat outoja mutta sympaattisia.
Villin Pohjolan hahmot ovat outoja mutta sympaattisia.

Villi Pohjola -sarjan alussa nuori newyorkilaislääkäri Joel Fleischman ( Rob Morrow ) joutuu töihin alaskalaiseen pikkukaupunkiin Cicelyyn. Elämä paikkakunnalla on verkkaista ja asukkaat omalaatuisia.

Kuvio kuulostaa tutulta, sehän on kuin suoraan Twin Peaksista, jossa agentti Dale Cooper ( Kyle MacLachlan ) joutuu selvittelemään Laura Palmerin murhaa yhtä erikoisessa pikkukaupungissa.

Sarjojen tapahtumapaikatkin muistuttavat toisiaan. Molemmat sarjat on kuvattu Washingtonin osavaltiossa, sadan kilometrin säteellä Roslynin kaupungista.

Tosin erojakin on – kuten murhamysteerillä ja draamakomedialla olettaakin olevan. Angelo Badalamentin säveltämä Twin Peaksin tunnusmusiikki on haikea ja mystinen, kun taas David Schwartzin leikkisä huuliharppuhurjastelu Villissä Pohjolassa kuulostaa eläintarhan mainosmusiikilta.

Ja siinä, missä Twin Peaksin henkilöt ovat ahdistavalla tavalla häiriintyneitä, Villin Pohjolan asukit ovat outoja mutta aina sympaattisia.Villi Pohjola on Twin Peaks sovitettuna lapsille.

Sarjojen väliset yhtäläisyydet ovat olleet tekijöillekin selvä asia. Villin Pohjolan ykköskaudella oli suoria Twin Peaks -viittauksia, kuten vesiputous, tukkinainen ja Dale Cooperin lempileivonnainen, kirsikkapiirakka.

Rolling Stone -lehden lukijaäänestyksessä 1990-luvun parhaista sarjoista Twin Peaks sijoittui kuudenneksi ja Villi Pohjola seitsemänneksi. Ykköseksi äänestettiin komediasarja Seinfeld.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat