Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Montalbanon etkosarja on vain takaperoinen jatkosarja

Radio ja TV
 
Poliisisarja
Nuori Montalbano
Il giovane Montalbano, 2012
Käsikirjoitus Andrea Camilleri
TV1 klo 22.05

 

Yle
Nuori Salvo Montalbano (Michele Riondino) ei ole vielä kalju.
Nuori Salvo Montalbano (Michele Riondino) ei ole vielä kalju.

Englannissa kerrottiin kesäkuussa, että jo eläkkeelle jäänyt rikospoliisi Jane Tennison palaa sittenkin televisioon, kymmenen vuotta viimeisen murhatapauksensa jälkeen. Mutta ei kymmenen vuotta vanhempana, eikä edes hahmon itselleen omineen Helen Mirrenin esittämänä.

Tennisonin luonut Lynda La Plante on kirjoittanut uuden, 1970-luvun Lontooseen sijoittuvan kuusiosaisen sarjan, jossa nuori kunnianhimoinen Tennison vasta aloittelee uraa. Ennakkotietojen mukaan sen pitäisi myös selvittää, kuinka Tennisonista oikein tuli Tennison.

La Plante ei ole pyrkimyksineen yksin. Muutkin keskeisen roolihahmon tulevaisuutta ennakoivat "etkosarjat" houkuttelevat hyödyntämään tyhjiin ammennettuja tv-brändejä, kuten aiemmin elokuvissa.

Takautuvista sarjoista on Suomessa nähty muun muassa Carrien päiväkirjat ja yhä jatkuva Nuori Morse. Edellinen keskittyy Sinkkuelämää-sarjan kuuluisan kolumnistin lukioaikaan, jälkimmäinen tulevan rikoskomisarion ensimmäisiin poliisivuosiin Oxfordissa.

Omia teitään kulkeva, tuleva komisario on uransa alussa myös tänään uusintakierroksen aloittavassa Nuoressa Montalbanossa. Mutta Salvo Montalbanon ( Michele Riondino ) taustasta ja persoonan muotoutumisesta sarja kertoo loppujen lopuksi vähän: hän on vain kaksikymmentä vuotta nuorempi ja kaljun sijasta pörröpää.

Samoissa hivelevissä Sisilian maisemissa kuvattu kuusiosainen etkosarja onkin vain takaperoinen jatkosarja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat