Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tangomarkkinat, ei hassumpaa

Radio ja TV
 

"Ei Poirotia. Ei Poirotia! Mitä tää nyt on?" "Joo, en kestä. Antakaa rauhoittavia."

Tuttavapiirini meni viime viikolla kollektiivisesti tolaltaan, kun kesäperjantaiden kohokohta oli yhtäkkiä peruttu. Kalapuikot syrjäyttivät vahakiekurat tuosta noin vaan: Kari Tapio kailotti illan ykköspaikalla Olavi Virran ikivihreitä, vaikka taltiointi oli kuusi vuotta vanha. Syy oli tietysti Tangomarkkinoiden. Seinäjoelle sijoittuva keski-ikäisten kansannousu laittaa ruutupaletin vuosittain suvereenisti uusiksi.

Tänä vuonna päätin olevani tarpeeksi kypsä suorittamaan kansalaisvelvollisuuteni. Satunnaisen vilkuilun sijasta katsoin siis kuuliaisesti kaikki kaksi tuntia ja kolme minuuttia Kuningasfinaalia. Ei se ihan herkkua ollut. Osa pahimmista peloistani toteutui: yleisössä oli rutkasti keinokuituisia boleroita, kehnosti istuvia pikkutakkeja ja katsojia, joille vaimea taputtaminenkin tuntui olevan liian intiimi itse-ilmaisukeino.

Tuomaristossa istuivat Danny ja Helena Lindgren, koska Suomessa nyt ei ilmeisesti ole muita "viihdemaailman konkareita" kuin Danny ja Helena Lindgren.

Kilpailun visuaalinen ilme oli paikoittain niin kömpelöä ysäriä, että näköaistini toipumisprosessi on yhä kesken.

Muutoin lähetys oli rakennettu taidolla. Sovitukset soivat korskeina ja freeseinä. Piia ja Peltsi olivat omaksuneet omituiset kesätyöroolinsa täydellisesti ja alistuneet kohtaloonsa luontevasti. Alueraatien pisteet toivat kaikessa höpsöydessään mittelöön kutkuttavaa draaman tuntua.

Onnistumisen olennaisin elementti koko sirkuksessa on kuitenkin se, että Tangomarkkinat tiedostaa tarpeensa uudistua. Lajityypin elvytykseen satsataan muun muassa vuosittaisella sävellyskisalla. Sansan tämän vuoden voittajakappale on ässä.

Parhaassa tapauksessa minun sukupolveni ei välttämättä kuoppaakaan tätä instituutiota.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat