Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teatteriväki visaili keskenään

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Thilia thalia thallallaa -visailua juonsi Reijo Salminen.
Thilia thalia thallallaa -visailua juonsi Reijo Salminen.

Yksi Suomen tv-historian suosituimmista tietokilpailuista on vuonna 1982 käynnistynyt ja teatterimaailmaan sijoittunut Thilia Thalia Thallallaa. Siinä Suomen eri teattereiden kaksihenkiset joukkueet kilpailivat keskenään tiedoissa ja improvisointitaidoissa.

Kisan tempo oli niin leppoisa, että jaksojen alussa ehdittiin rauhassa rupattelemaan näyttelijöiden kuulumisista ja teattereiden sen hetken ohjelmistoista.

Sarjan pitkä nimi oli otettu George Malmstenin kappaleesta Mikki Hiiri ja Vuorenpeikko. Kun visailua ryhdyttiin pyörittämään uudelleen vuosituhannen vaihteessa, oli nimi lyhennetty muotoon Thilia Thalia.

Sarja olisi saattanut olla todella kuiva ja kulturelli, mutta sillä oli onneksi selkärankanaan huippujuontajakaksikko, Reijo Salminen ja Jyrki Otila.

Kuten teatterissa, näissäkin näytöksissä roolijako oli selvä. Salminen oli isällinen, rento ja lämmin. Hän ei varastanut huomiota vaan antoi ammattilaisten vallata lavan. Pehmeän Salmisen vastapainona toimi tuomari ja kysymysten laatija Otila, jonka olemus oli niin jämäkkä, ettei tuomioista tullut mieleenkään valittaa. Kysymykset eivät rajoittuneet pelkkään teatterimaailmaan, joten seuraaminen oli palkitsevaa katsojillekin.

Kaksikko veti myöhemmin muitakin tv-visailuja. Niiden ansiosta Otilaa pidettiin yleistietonsa perustelleella yhtenä Suomen viisaimmista miehistä, vaikka hän virallisesti oli vasta kolmanneksi viisain. Tämä todettiin toisen tv-visailun, Suomen tietoviisaan, avulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat